19 Kasım 2018 13:34
Son Güncellenme Tarihi: 20 Kasım 2018 03:56

Kaliforniya'da ölü sayısı 79’a yükseldi, 699 kişi kayıp

Kaliforniya’da 8 Kasım’da başlayan yangının şu an için yüzde 65’i kontrol altına alınmış durumda.

Fotoğraf: Mike Nelson/ EPA/AA

Paylaş

ABD'nin California eyaletinin kuzeyinde devam eden ve eyalet tarihinin en büyük orman yangını olan yangında hayatını kaybedenlerin sayısı 79'a yükseldi.

AA'nın haberine göre Butte Bölgesi Şerifi Kory Honea, düzenlediği basın toplantısında, eyaletin kuzeyinde süren Camp Yangını'nda son olarak iki kişinin daha cansız bedenine ulaşıldığını ve toplam can kaybının 79'u bulduğunu söyledi.

Yangında 699 kişiden de hâlâ haber alınamadığını kaydeden Honea, 12 bine yakın yapının ise kül olduğunu sözlerine ekledi.

Camp Yangını şu ana kadar 611 kilometrekarelik bir alana yayıldı.

Bazı bölge sakinlerinin yoğun trafikte, kaçmaya çalışırken arabalarında can verdiği belirtiliyor. Saha çalışmalarında da, DNA testlerine tabi tutulmak üzere insan kalıntısı olabilecek her şey toplanıyor... 8 Kasım’da başlayan yangının şu an için yüzde 65’i kontrol altına alınmış durumda. Bu hafta yağması beklenen yağmurun alevleri yatıştırması bekleniyor. Ancak evlerini terk edip çadırlarda yaşamak zorunda kalan binlerce insanın hayatını ise iyice zorlaştıracak. Yangın nedeniyle 46 bin kişi evlerini tahliye etti. Bu kişilerin bazıları ailelerinin yanına yerleşse de, bazıları araçlarının dışında kamp yapıyor. Kaliforniya’da bugüne dek en büyük kayba yol açan yangın 1933 yılında Los Angeles’ta çıkan Griffith Park yangınıydı. Bu faciada 29 kişi hayatını kaybetmişti. Uzmanlar, son yangının böylesine büyümesinin küresel ısınma, kuraklık, yeni yapılaşma biçimleri ve eski, hasarlı elektrik direklerinden kaynaklandığına dikkat çekiyor.

GÜNEYDE DE YANGINLAR SÜRÜYOR

Eyaletin güneyinde devam eden yangınlarda da 3 kişi yaşamını yitirdi, 450 ev ciddi hasar gördü.

Güneydeki yangında evi zarar gören, tamamen yanan veya yangın nedeniyle evini terk etmek zorunda kalan ünlüler arasında oyuncu Scott Baio, yönetmen Guillermo del Toro, Kim Kardashian, oyuncu Alyssa Milano ve oyuncu Rainn Wilson gibi isimler bulunuyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İşten atılan işçilere karşı jandarma patrona kalkan oldu

SONRAKİ HABER

Esnaf kriz nedeniyle kepenkleri kapatma aşamasında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa