20 Eylül 2012 08:48

ALES başvuruları 24 Eylülde başlıyor

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 11 Kasımda yapılacak 2012 -Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2012-ALES) Sonbahar Dönemi başvurularının 24 Eylülde başlayacağını duyurdu.ÖSYM’den yapılan yazılı açıklamada, 2012-ALES Sonbahar Dönemi Sınavı’nın 11 Kasımda yapılacağı b

ALES başvuruları 24 Eylülde başlıyor
Paylaş

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 11 Kasımda yapılacak 2012 -Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2012-ALES) Sonbahar Dönemi başvurularının 24 Eylülde başlayacağını duyurdu.
ÖSYM’den yapılan yazılı açıklamada, 2012-ALES Sonbahar Dönemi Sınavı’nın 11 Kasımda yapılacağı belirtildi. Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için bu sınava girmenin zorunlu olduğu kaydedildi.
Türkiye’de bir lisansüstü eğitimi programında öğrenim görmek isteyenlerin de ALES’e girmek zorunda oldukları ifade edilerek, “Güzel sanatlar fakülteleri ile konservatuvarlara alınacak yüksek lisans, sanatta yeterlik ve doktora öğrencilerinden ALES’e girmiş olma koşulu aranmaz, ALES sonuçları değerlendirmeye tabi tutulmaz. Yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı ihtiyacının karşılanması amacıyla, lisansüstü öğrenimi görmek üzere yurt dışına gönderilecek adayların seçiminde de bu sınavın sonuçları kullanılacaktır. Bu yolla yurt dışında lisansüstü öğrenim görmek isteyen adayların bu sınava girmeleri zorunludur. Mecburi hizmet yükümlülüğü olmaksızın, kendi imkanlarıyla yurt dışında lisansüstü öğrenim göreceklerin bu sınava girme zorunluluğu bulunmamaktadır.” denildi.
Açıklamaya göre, sınava, bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar, lisans programını bitirenler ile denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans eğitimi görmüş olanlar başvurabilecek. ALES’e yabancı uyruklular da girebilecek. 2012-ALES Sonbahar Dönemi’ne başvurular 24 Eylül–3 Ekim 2012 tarihleri arasında alınacak. Sınava başvurmak isteyen adaylar, 2012-ALES Sonbahar Dönemi Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna başvuru tarihleri içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden ulaşabilecek. Kılavuz dağıtımı yapılmayacak. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık çalışanları mutsuz

SONRAKİ HABER

Çadırdaki çocuklara eğitim ihale engeline takıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...