Özel Akgün Tem Hastanesinin patronu kaçtı, emekçiler ortada kaldı

İstanbul Küçükçekmece Özel Akgün Tem Hastanesinin patronu gizlice hastaneyi boşaltarak kaçtı, haklarını alamayan hastane emekçileri ortada kaldı.

16 Kasım 2018 11:14
Paylaş

Özel Akgün Tem Hastanesinin yangından mal kaçırır gibi bir gece gizlice boşaltılarak kapatılmasının ardından hastane çalışanları alacakları için hastane önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Çalışanlar, "Biz emekçiler, emeğimizin bu derece değersizleştirilmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Basın açıklamasında "Bizler Özel Akgün Tem Hastanesi işçileriyiz. Hastanenin farklı birimlerinde çalışan ancak aynı şey için, insan hayatının korunması için alınterini ortaya koyanlarız. Aramızdaki mesleki farklara rağmen yaşadığımız sömürü ve hak gasbı aynıdır" diyen işçiler, açıklamaya "Hastanenin kapatılmasıyla yalnızca bölge sakinleri değil aynı zamanda biz emekçiler de mağdur olmuş durumdayız. Hastanenin her noktasında yurttaşlara hizmet sunan, gerektiğinde günlerce ailesiyle bile görüşemeyen biz emekçiler, emeğimizin bu derece değersizleştirilmesine izin vermeyeceğiz" sözleriyle devam ettiler.

Tüm haklarını alana kadar yasal ve meşru tüm yolları deneyeceklerini ifade eden işçiler, tüm ücret alacaklarının ve yasal haklarının sonuna kadar ödenmesini talep etti.

Basın açıklamasını bitirirken sağlıkta güvencesizleştirmenin, sağlıkta dönüşümle birlikte sağlığın piyasalaştırılmasının bir sonucu olduğu belirten işçiler, güvencesiz çalışmaya, hak gasplarına karşı süren bütün direnişleri selamladıklarını, mücadele etmeyi sürdüreceklerini ifade ettiler.

NE OLMUŞTU?

Özel Akgün Tem Hastanesi yönetimi,  işçilere hiçbir açıklama yapmadan bir gece eşyaları hastane içinden gizlice boşaltarak kaçtı. Bu süre zarfında işçiler görüşebilecekleri bir muhatap bulamamışlardı. Çoğu işçinin tazminat haklarıyla birlikte 2-3 ay ödenmemiş maaşları da bu süreçte gasbedilmişti. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Tarihi köprüde yıkılma riski

SONRAKİ HABER

Viyana’da ırkçı hükümet protesto edildi 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...