14 Kasım 2018 10:59

‘Silopi’de yolların bozukluğundan 15 kişi hayatını kaybetti’

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, Ulaştırma Bakanlığı’nın yanıtlaması için meclise soru önergesi verdi.

Fotoğraf: Google Maps

Paylaş

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, Şırnak’ın Silopi ilçesindeki çevre yollarının bozuk olmasından dolayı yaşanan kazalara ilişkin Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turan’ın yanıtlaması için meclise soru önergesi verdi.

15 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İmir’in verdiği önergede yaklaşık bir yıldır tamamlanmayan Silopi çevre yolu ve ilçe merkezine bağlanan yollarda, yolların bozuk olmasının yanı sıra trafik ve uyarı levhalarının da bulunmadığı için bugüne yaşanan kazalarda 15 kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekilerek bir an önce yolların yapılması gerektiği ifade edildi.

KARAYOLUNUN YAPILMAMASININ SEBEBİ NE?

İmir’in Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turan’ın yanıtlamasını istediği sorular şunlar:

■ Bakanlığınızın, Uluslararası bir yol olan Cizre-Silopi arasındaki karayolunun kazalara sebebiyet veren durumu ile ilgili bir çalışması var mıdır? Varsa ne düzeydedir?

■ Silopi ilçe merkezi karayolunu İpekyolu’una bağlayan kavşaktaki  virajların yapımı ile ilgili bir denetim ve araştırma yapılmış mıdır? Bu konu hakkında başlatılmış bir soruşturma var mıdır?

■ Uluslararası ticaretin yapıldığı, tır trafiğinin yoğun olduğu Cizre–Silopi arasındaki karayolunun yapılmamasının sebebi nedir?

■ Mevcut istikametin daha çok düz alan olması ve yapımının kısa sürmesine rağmen 25 km’lik yolun yapımının gecikmesinin sebebi nedir?

■ Cizre – Silopi istikametinde Çukurca köyü karşısındaki yol ayrımında ve devamında yer alan, defalarca kazalara sebebiyet veren keskin virajların kazalara sebebiyet vermemesi için bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

■ Silopi merkez karayolunu İpekyolu’una bağlayan kavşakta yaşanan kazalarda şimdiye kadar 15 kişinin yaşamını yitirdiği iddia edilmektedir. Bununla ilgili bir araştırmanız var mı? Varsa kazaların sebeplerine ilişkin hazırlanmış bir raporu kamuoyu ile paylaşacak mısınız?

■ Uluslararası bir yol olan Cizre-Silopi arası karayolunda herhangi bir bariyer, ışıklandırma ve trafik levhası  konulmamasının sebebi nedir? (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş, Tolgay Arslan'ı süresiz kadro dışı bıraktı

SONRAKİ HABER

Mevlüt Uysal: Su fiyatlarında yüzde 15 indirim kararı aldık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...