07 Nisan 2011 15:05

Avrupalı sendikalar iş güvenliği için birleşti

İşyerlerindeki sağlık ve güvenlik sorununu tartışmak için, 6 Avrupa ülkesinden inşaat iş kolunu temsil eden 35 emekçi ve sendikacı, Avrupa Komisyonu eş finansmanıyla gerçekleştirilen bir proje sayesinde 5-7 Nisan tarihleri arasında İstanbul’da bir araya geldi. Seminere Türkiye, Polonya, Fransa, Almanya, İtalya, Belçika gibi ül

Avrupalı sendikalar iş güvenliği için birleşti
Paylaş

İş kazalarının başlıca sebepleri olarak Alt yüklenicilik, kayıt dışı ve düzensiz çalışma, aşırı esnek çalışma, geçici işçilik, sözleşmeli çalışmalar, emekçilerin yetersiz eğitim ve bilgilendirilmesi, kaçak işçilerin mevcudiyeti gösterildi. Toplantıda iş kazalarının, özellikle de ölümle sonuçlanan kazaların sayısının dramatik şekilde yüksek olduğu, meslek hastalıklarının da sayısının buna paralel olarak arttığı yönünde görüş belirtildi.

Seminerin hedefleri arasında, sınırların ötesinde iş birliği sağlamak, fikir alışverişinde bulunmak, tüm inşaat iş kolu çalışanları için daha iyi çalışma şartları elde etmek ve birleşmiş bir Avrupa’ya katkıda bulunmak yer alıyor.

Seminerin sonuç bildirgesini Türkiye’den Yol-İş Sendikasının İstanbul 1.Nolu Şube Başkanı Erdem Arcan okudu. Arcan, tüm sendikal faaliyetlerin kuvvetlendirilmesi ve iyileştirilmesi, özellikle de sağlık ve güvenlik konusunda emekçilerin temsili konusunun daha iyi hale getirilmesi gerektiğini söyleyerek “Beyanımızı Avrupa’daki tüm inşaat sektörü temsilcilerine, işveren örgütlerine ve sendikalara iletmenin dışında, aktif ve somut şekilde gayret göstermeleri amacıyla konuyla ilgili tüm siyasetçilerin de görüşüne sunuyoruz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

YGS ve liselilerin eylemleri

SONRAKİ HABER

Teskon 10. kez İzmir’de düzenleniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...