11 Kasım 2018 09:49
Son Güncellenme Tarihi: 11 Kasım 2018 14:55

İş kazası geçirdi, patron ilgilenmedi, ailesinin hayatı değişti

Yaşar Tekeli iş kazası geçirdi, işveren ilgilenmedi, eşi Tekeli’ye bakabilmek için işini bıraktı, çocuğu ise okulunu bırakıp çalışmaya başladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Halil ÖZÇOBAN

Bursa’da yaşayan Yaşar Tekeli ve ailesinin yaşadıkları Türkiye’de sosyal güvenliğin halini gözler önüne serdi. Tekeli, emekli olmasına rağmen geçinemediği için çalışmak zorunda kaldı. Çalışırken iş kazası geçirdi. Bakıma muhtaç hale geldiği için eşi işi bırakmak zorunda kaldı. Evin geçimi içinse çocuğu okulu bıraktı.

Emekli olduktan sonra da geçinebilmek için çalışmaya devam eden 54 yaşındaki Yaşar Tekeli, geçen mart ayında fabrikada depo sorumlusu olarak işe girdi. Olay günü fabrikaya giden Tekeli, içinde kimyasal madde bulunan kolileri raflara yerleştirmeye başladı. Bu sırada etkili olan lodos nedeniyle çatıdaki sac kapı, yerinden sökülüp, Tekeli'nin üzerine düştü. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen Tekeli, yapılan müdahalelerin ardından 16 gün yoğun bakımda tutuldu. Olaydan yaklaşık 2 ay sonra ameliyata alınan Tekeli'nin alın kemiği çıkarıldı. Ekim ayında ise kemik, Tekeli'nin alnına ameliyatla yeniden koyuldu. Ancak Tekeli'nin başında, alın şişme meydana geldi. Ameliyat masasına tekrar yatırılan Tekeli'nin alın kemiğini yine çıkaran doktorlar, 3 ay sonra takılacağını söyledi.

PATRONUN UMURUNDA DEĞİL

Döndü Tekeli, eşi Yaşar Tekeli’nin yürümekte ve konuşmakta güçlük çektiğini söyledi. Fabrikadaki olaydan sonra perişan olduklarını ve hukuk mücadelesi başlattıklarını belirten Tekeli, açılan davaların henüz sonuçlanmadığını söyledi. Bu süreçte ekonomik açıdan zorluk çekince üniversitede okuyan oğlunun öğrenimi bırakıp, çalışmaya başladığını anlatan Tekeli, “İşveren, olaydan sonra ne arayıp, sordu ne de yardımcı oldu. Ben de işimi bırakmak zorunda kaldım. Eşim çocuk gibi oldu. Tuvalete götürdüğüm gibi banyosunu da ben yaptırıyorum. Evimiz kira, zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyoruz. Yetkililerden ilgi bekliyoruz” dedi. (Bursa/DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Tüm Köy Sen’den tepki: Çarşamba’da tarım arazilerine dokunmayın

SONRAKİ HABER

Kitap fuarında ‘Selim İleri Edebiyatı’ konuşuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...