10 Kasım 2018 14:21

Kürt Dili Platformu’nda ‘çalışma grupları’ oluşturuldu

Kürtleri yaşamın her alanında Kürtçe konuşmaya çağıran Kürt Dili Platformu, 'Bugün anadilimiz, yarın milletimiz' kampanyası kapsamında toplantı yaptı.

Fotoğraf. MA

Paylaş

Kürt Dili Platformu, ilk somut kararlarını alarak Kürtçenin resmi ve eğitim dili olması için çalışma yürütecek 3 grup kurdu. Gruplar; kamuoyu oluşturmak, hükümete talepleri iletmek ve uluslararası sözleşmelere dayalı olarak çalışma yürütmek üzere görev aldı.

HDP, DBP, ÖSP, PDK, PDK-T, PSK, PAK, İnsan ve Özgürlük Partisi ile Azadî Hareketi’nin Kürt dilinin geliştirilmesi, resmi dil olması ve okullarda öğretilmesi amacıyla kurduğu “Kürt Dili Platformu”, yol haritasını çıkartmak için düzenledikleri, “Dil Çalıştayı”nda bir araya geldi. Kürtleri evde, sokakta ve yaşamın her alanında Kürtçe (Kurmancî, Kırmançkî) konuşmaya çağıran Platform, “Bugün anadilimiz, yarın milletimiz” sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında bir otelde toplandı. Çalıştaya, platformun düzenleyicisi olan siyasi partilerin liderleri, yazarlar, dil bilimcileri ve HDP milletvekilleri katıldı.

İki gün sürecek çalıştayda, belirlenecek yol haritasına bağlı olarak atılacak sistematik adımlar belli bir takvim çerçevesinde yürütülecek. Çalıştayın sonuç bildirgesi Salı günü Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılacak basın toplantısıyla kamuoyuna deklare edilecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Selma Irmak: Kürt siyaseti yargı eliyle kriminalize edilmek isteniyor

SONRAKİ HABER

Erzurum'da 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...