10 Kasım 2018 06:29

Diyanet'e 8 bin 489 kadro daha verildi

Her yıl bütçesindeki astronomik artışı personel giderlerinin artması ile savunan Diyanet İşleri Başkanlığı’na 8 bin 489 kadro daha verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı logosu

Paylaş

Milyarlık bütçesinin en büyük harcama kaleminin personel giderlerinden oluştuğunu açıklayan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, Cumhurbaşkanlığı’ndan yine kadro istediği ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre; Dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre Diyanet İşleri Başkanlığı’na 8 bin 489 kadro daha ihdas edildi. Bu rakam Diyanet’in mevcut personel sayısının yüzde 7.5’ine karşılık geliyor.

Son verilere göre Diyanet İşleri Başkanlığı’nda 1112’si merkez, 110 bin 465’i taşra teşkilatında olmak üzere toplam 111 bin 577 personel görev yapıyor. Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yeni ihdas edilen 8 bin 489 kadronun tamamına atama yapılması durumunda Diyanet personel sayısını, 2007 yılından itibaren yüzde 42 arttırarak 120 bin 66’ya çıkarmış olacak. Böylece Diyanet personel sayısı, OHAL KHK’lerinin getirdiği ayıklamayı da fazlasıyla aşmış olacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Lice'de sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Kayyım, Orhan Doğan'ın ismini, Ehmedê Xanî'nin büstünü kaldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...