10 Kasım 2018 03:15

Mustafa Kemal Atatürk, 80. ölüm yıl dönümünde anılıyor

Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını kaybedişinin 80. yıl dönümünde tüm yurtta anma etkinlikleri yapılıyor.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını kaybedişinin 80. yıl dönümünde tüm yurtta anma etkinlikleri yapılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk’ü anmak için yayımladığı mesajda 2023 vurgusu yaparken, CHP’nin mesajında ise “Devrimlerine olan bağlılığımızı yineliyoruz” denildi.

09.05'TE BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLDİ

Atatürk’ün İstanbul Dolmabahçe Sarayı’nda yaşamını yitirdiği saat 09.05’te bayraklar yarıya indirildi ve saygı duruşu yapılarak İstiklal Marşı okundu.

Dolmabahçe'nin önünde binlerce kişi toplandı.

ANITKABİR'DE YOĞUNLUK

Atatürk'ü anmak için çeşitli şehirlerden gelen vatandaşlar, Anıtkabir'de yoğunluk oluşturdu. Anıtkabir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanının katıldığı törenin ardından ziyarete açıldı. Anıtkabir'e çocuklarıyla gelen vatandaşlar, Atatürk'ün mozolesine çiçek bıraktı, Anıtkabir Müzesi'ni de gezdi.

Anıtkabir Komutanlığında görevli askerlerin nöbet değişimi ise büyük ilgi gördü. Görevli askerlerin nöbet değişimi vatandaşlarca alkışlanırken, bazı vatandaşlar Anıtkabir'de saygı nöbeti tutan askerlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

ERDOĞAN’DAN 2023 VURGULU MESAJ

Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 80. yıl dönümü dolayısı ile mesaj yayımlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 2023 vurgulu mesajında “Millî iradeye sahip çıkılması, demokrasinin güçlendirilmesi ve 2023 hedeflerimize ulaşılması için yılmadan, yorulmadan çalışmaya devam ederken, geleceğimize her zamankinden daha büyük bir ümitle bakıyoruz” ifadelerine yer verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da bir mesaj yayımladı. Torun, “Ulusal bağımsızlığımızın mimarı, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 80. Yılında büyük bir özlemle ve saygıyla anıyoruz. O’nu kaybetmenin hüznünü yaşarken, O’na olan inancımızı tazeliyor, devrimlerine olan bağlılığımızı bir kez daha yineliyoruz” dedi.

ANMA GECİKİNCE VALİ 'GÖREVDEN ALIN' TALİMATI VERDİ

Konya'da düzenlenen 10 Kasım töreni gecikti. Vali Cüneyit Orhan Toprak, törenin ardından sorumlu müdüre tepki gösterip ihmali olanlarla ilgili, "Hepsini görevden alın"' diye talimat verdi. 

Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende saatler 09.05'e az bir süre kalınca Vali Cüneyit Orhan Toprak, görevlilere İstiklal Marşı'nın okunması gerektiği uyarısında bulundu. Ancak uyarıya rağmen okunmadı. Saat 09.05'i gösterdiğinde sirenler çalmaya başladı. Vali Toprak da görevlilere 'İstiklal Marşı'na geçin' diye tepki gösterdi. Gecikme nedeniyle sirenler eşliğinde İstiklal Marşı okundu ve saygı duruşunda bulunuldu. Tören sonrası Vali Toprak, sorumlu müdüre, gecikmenin yaşanmasına tepki gösterip ihmali olanlarla ilgili, "Töreni düzenleyici, hepsini görevden alın. Vali'ye tören yönettiriyorlar" diye talimat verdi.

1 KADIN ‘ATATÜRK’E HAKARET’TEN GÖZALTINA ALINDI

Edirne'deki tören sırasında E.Ş. isimli kadın, “Atatürk ilah değildir, Allah'ın kanunları var. Atatürk Batı'nın kanunlarını getirdi" diye bağırmaya başladı. Polis ekiplerince tören alanından uzaklaştırılarak üzeri ve çantası aranan E.Ş., daha sonra “Atatürk'e hakaret” suçlamasıyla gözaltına alındı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Trump'ın göçmen ilticalarının reddedilmesi kararına karşı dava açıldı

SONRAKİ HABER

ABD, Yemen'e saldıran Suudi uçaklarına yakıt ikmali yapmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa