09 Kasım 2018 15:20

'İşçiye uygulanan şiddet kabul edilemez' 

İzmir Aliağa Belediyesi Başkanı Serkan Acar'ın işçilerle düzenlenen bir kahvaltıda Yunus Narin isimli işçiye tokat attığı ileri sürüldü.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir Aliağa Belediyesi Temizlik İşlerinde çalışan işçilerle bir kahvaltıda buluşan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın Yunus Narin isimli işçiye tokat attığı iddiasında bulunuldu. 

Yunus Narin isimli Genel İş üyesi işçi kendisine tokat attığı gerekçesi ile Başkan Acar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri ve DİSK Genel-İş İzmir 5 Nolu Şube Demokrasi Meydanı’nda konuya ilişkin basın açıklaması düzenleyerek işçi onurunun her şeyin üzerinde tutulması gerektiğini ifade etti.

'BU TOKAT MİLYONLARCA EMEKÇİYE ATILMIŞ TOKATTIR'

Basın açıklamasını okuyan DİSK Genel-İş İzmir 5 Nolu Şube Başkanı Ali Haydar Kara “Bu tokat emeği ile geçinen milyonlarca emekçiye atılmış bir tokattır. Başkanın bir işçiye tokat atıp atmadığı savcılık soruşturması ile ortaya çıkacaktır. Ancak burada bir işçinin şiddete maruz kaldığı görülmektedir. Tahkikat sonucu ne olursa olsun arkadaşımızın kırılan onurunu  tamir etmek Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a düşer. Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu ve Genel- İş Sendikası olarak kanuni hakkını kullanan işçi arkadaşımızın arkasındayız ve hukuki sürecin takipçisi olacağız” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İş kazası geçiren Özgül, işveren iflas etse bile tazminatını alacak

SONRAKİ HABER

Hükümetin '100 Günlük Eylem Planı'nın bilançosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa