07 Nisan 2011 14:47

Çocuklara sniper eğitimi

Azerbaycan’da yakın dövüş teknikleri, harita okuma ve genel silah eğitiminin de verileceği, gönüllülük esasına dayalı kurslara 18 yaşından küçük okul çocukları ücretsiz olarak katılabilecek. 18-30 yaş arası katılımcılardan ise yaklaşık 60 dolarlık bir ücret alınacak.Kursları düzenleyen kuruluşta

Çocuklara sniper eğitimi
Paylaş

Azerbaycan’da yakın dövüş teknikleri, harita okuma ve genel silah eğitiminin de verileceği, gönüllülük esasına dayalı kurslara 18 yaşından küçük okul çocukları ücretsiz olarak katılabilecek. 18-30 yaş arası katılımcılardan ise yaklaşık 60 dolarlık bir ücret alınacak.

Kursları düzenleyen kuruluştan yapılan açıklamada, amacın gençlerin cesaretini arttırmak ve ileride korkusuz birer askere dönüşmelerini sağlamak olduğu ifade edildi.

Aralarında kız öğrencilerin de olduğu yaklaşık 100 kişinin keskin nişancılık eğitimi için başvurduğu, ilk dönem için 24 kişinin seçildiği öğrenildi.

1990’larda Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'ı işgaliyle sonuçlanan savaşta 30 bin kişi ölmüştü. Gerilimin eksik olmadığı sınırda sık sık ölümle sonuçlanan olaylar patlak veriyor. Geçen ay da 9 yaşındaki bir çocuk keskin nişancılar tarafından vurulmuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İran’la S. Arabistan arasında Bahreyn gerilimi

SONRAKİ HABER

Genelkurmay Bölge’de 15 yeri sivillere yasakladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...