06 Kasım 2018 11:38

‘Kanal İstanbul’da neler oluyor?’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer: Bu köprülerin yapımı için yap-işlet-devret modeli ve araç garantisi düşünülmekte midir?

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, Ulaştırma ve Altyapı Cahit Turhan’ın, Kanal İstanbul projesiyle ilgili iddialara açıklık getirmesini istedi. Kanal İstanbul’un maliyetinde kamulaştırma ve üstüne yapılacak olan 6 köprünün dahil olup olmadığını gündeme getiren Gürer şu soruları sordu:

“Bu köprülerin yapımı için yap-işlet-devret modeli ve araç garantisi düşünülmekte midir? Kanal İstanbul’un maliyetinin 61 milyar dolara ulaşacağı düşünülmekte midir? İstanbul Boğazı’ndan gemi geçişi 2007 yılından bugüne kadar azalmaktadır. Buna rağmen kanalın fizibilitesinde neden gemi geçiş sayısında artış öngörülmektedir? Gemi sayısında azalma nedeniyle yapılmış olan boru hatları ve daha büyük gemilerin inşa edilmiş olmasının etkisi varken, gemi boyutları sürekli büyürken Boğaz’ın üçte birinin genişliğinde ve derinliğinde bir yapay su yoluna bu gemileri yönlendirmek risk oluşturmaz mı?​” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Okulda Hepatit A tedirginliği

SONRAKİ HABER

Rahip Santoro'nun katili ve ağabeyine silahlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...