03 Kasım 2018 08:48
Son Güncellenme Tarihi: 03 Kasım 2018 09:07

Erdoğan’dan öğrencilere: Burs değil kredi al; bedavacılığa alışma

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye Gençlik Zirvesi etkinliğinde konuştu.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Kongre Merkezi'nde Türkiye Gençlik Zirvesi'ne katıldı. Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkan bölümler şunlar:

“Biz gençlerin hayal dünyasını yasaklarla çevrelemeyi değil alabildiğine genişletmeyi hedefliyoruz. Hepimizin ortak sorumluluğu, gençlerimizin terör, şiddet, uyuşturucu ve nihilizm bataklığına düşmeyecekleri bir zemini hazırlamaktır. Bir daha hiç kimsenin, siyasi hırsları uğruna bu ülkenin gençlerini kardeş kavgasına sürüklemesine fırsat vermeyeceğiz.

Dar gelirli ailelere mensup öğrencilerimizin en sıkıntılı sorunu, harçlardı. Bu meselenin marjinal örgütler tarafından kullanılmasının önüne geçtik. Gençlerimizde şöyle bir anlayış var. İlla burs… Niye burs? Bursun geri ödemesi yok. Be evladım, kredi aldığın zaman faizsiz iş bulmadan da değil. İş bulduktan sonra çok basit taksitlerle ödüyorsun. Bu seni bedavacılığa da alıştırmıyor. Bu milletin gençlerine bu yakışır.

ÖĞRENCİ ANDI

Danıştay kararı sonrasında şahit olduğumuz manzaralar, bu konudaki kararlılığımızı daha da arttırmıştır. Bizim andımız İstiklal Marşımızdır ve İstiklal Marşımızla beraber yolumuza devam ediyoruz. İyi niyet eseri olmadığına inandığım bu kararı kimi çevreler baskıcı antidemokratik ideolojilerine yakılmış bir ışık gibi algıladı.

Koca koca adamlar siyah önlükler giyip, aynı zihniyet, koca koca kadınlar yarım yamalak ezberleriyle ant okumaya yeltenip milletin karşısında kendilerini rezil kepaze ettiler. Hepsi birbirinden utanç verici bu hadiselerin çoğunun siyasetin değil psikiyatrinin konusu olduğunu düşünüyorum.

Bu CHP zihniyeti bunları yapmadı mı? Sadece şu Fatih Suriçi'nde yüzlerce mescidi bunlar kapatarak ahır haline getirmişlerdir.

Her şeyi istismar ederler ama tarihlerinde İstanbul Havalimanı, Avrasya Tüneli, Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi milletimizin gurur abidesi olacak tek bir eserleri dahi yoktur." (AA)

ÖNCEKİ HABER

Pancar üreticileri: Şirketlerin kanunlarına uymak zorunda kalıyoruz

SONRAKİ HABER

Kayyım belediyeleri borç içinde: Milyonlarca liranın akıbeti belirsiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...