02 Kasım 2018 09:24

Sinpaş Altın Oran'ın imar planı iptal edildi

Ankara'da İmrahor Vadisi yamaçlarına yapılan Güneypark'ın imar planı iptal edildi. Mimarlar: Kararı yerine getirmeyenler kentin nefesini kesiyor

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ankara 5. İdare Mahkemesi, İmrahor Vadisi yamaçlarına yapılan ve Sinpaş Altın Oran olarak da bilinen Güneypark’ta nazım imar planı değişikliği ve uygulama imar planı değişikliğini iptal etti.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin açtığı dava sonucunda imar planının iptal edilmesinin gerekçesinde, imar planı değişikliklerinde şehircilik ilke ve esaslarına, planlama tekniklerine, kamu yararına dolayısıyla hukuka uygun bulunmadığı sonucuna varıldığı belirtildi.

CANDAN: KARARI YERİNE GETİRMEYENLER KENTİN NEFESİNİ KESİYOR

Kararı değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Tezcan Karakuş Candan “Bu kararlar kamu yararı mücadelesinde önemli kazanımlardır. Ancak hukuk devletinin yara aldığı ve hukuksuzluğun kol gezdiği bir sistemde, yöneticiler yargı kararlarını yerine getirmeyerek İmrahor Vadisinin katledilmesine, kentin nefesinin kesilmesine neden olmuşlardır. Yargı kararları mücadelemizin haklılığını bir kez daha kanıtlamıştır. Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak, Ankara’nın değerlerinin korunmasına ve potansiyelinin açığa çıkartılarak yaşanabilir bir başkent olmasına yönelik mücadelemiz devam edecek"dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Besteci Yılmaz Tatlıses hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

İHD İzmir, kadın ve çocuk hak ihlallerini açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa