02 Kasım 2018 10:08

Besteci Yılmaz Tatlıses hayatını kaybetti

İbrahim Tatlıses'e soyadını veren, Mavi Mavi, Seni Sevmeyen Ölsün, Hatıran Yeter şarkılarının bestecisi olan Yılmaz Tatlıses yaşamını yitirdi.

Besteci Yılmaz Tatlıses

Paylaş

Çok sayıda ünlü şarkının bestecisi, müzisyen Yılmaz Tatlıses yaşamını yitirdi. Aynı zamanda İbrahim Tatlıses’e soyadını veren Yılmaz Tatlıses’in ölüm haberini, ses sanatçısı ve yazar Onur Akay duyurdu.

Mavi Mavi, Seni Sevmeyen Ölsün, Ağla Gözlerim, Hatıran Yeter gibi bir döneme damga vurmuş şarkıların söz yazarı ve bestecisi olan ses sanatçısı Yılmaz Tatlıses’in vefat ettiği öğrenildi. Tatlıses’le ilgili bir yazı kaleme alan Akay, “İbrahim Tatlıses’e soyadını veren ünlü şarkıların söz yazarı ve bestecisi Yılmaz Tatlıses’i kaybettik. Nuri Sesigüzel’den İbrahim Tatlıses’e, Müslüm Gürses’ten Ferdi Tayfur’a ve Zeki Müren’e kadar çok sayıda ünlü isim tarafından şarkıları okunan ses sanatçısı, söz yazarı ve besteci Yılmaz Tatlıses, Ekim ayında Ayvalık Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. 73 yaşındaki değerli sanatçımız, KOAH hastalığına yakalanmış ve akciğerleri iflas etmişti.” ifadelerini kullandı.

YILMAZ TATLISES KİMDİR?

Zeki Müren, Gönül Akkor, Adnan Şenses, Müslüm Gürses, Seyfettin Sucu gibi sanatçılar tarafından şarkıları okunan Yılmaz Tatlıses’in, Mavi Mavi, Seni Sevmeyen Ölsün, Ağla Gözlerim, Hatıran Yeter gibi bir döneme damga vurmuş şarkılarda söz yazarı veya besteci olarak imzası yer alıyor. Tatlıses’in, geçtiğimiz aylarda ‘Hatıran Yeter’ isimli bestesine ‘Zakkum’ tarafından klip çekilmiş ve 40 milyonun üzerinde izlenmişti. 2016 yılında ise Yılmaz Tatlıses’in ‘Bu Şehrin Geceleri’ isimli bestesine, Serkan Kaya tarafından klip çekilmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İzole yaşam: Ne 15 Temmuz’u biliyorlar, ne de Erdoğan’ı tanıyorlar 

SONRAKİ HABER

Sinpaş Altın Oran'ın imar planı iptal edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...