01 Kasım 2018 19:02

Yazarımız Şebnem Korur Fincancı’ya Almanya’dan barış ödülü

Evrensel yazarı ve TİHV Başkanı Şebnem Korur Fincancı Hessen Barış Ödülü’ne layık görüldü.

Ekran görüntüsü Evrensel WebTV'de yayınlanan 5 Dakikada programından alınmıştır

Paylaş

Almanya'nın Hessen eyaleti tarafından verilen Hessen Barış Ödülü’ne bu yıl Evrensel yazarı ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı layık görüldü.

Wiesbaden'da düzenlenen basın toplantısında; her sene dünyada barış faaliyetleri yürütenlere verilen ödüle bu yıl işkence mağdurlarının rehabilitasyonu için gösterdiği çabanın yanı sıra ve işkencenin araştırılması ve belgelenmesine yönelik çalışmaları nedeniyle Fincancı'nın layık görüldüğü açıklandı.

Türkiye'de işkenceye karşı mücadelenin en önemli isimlerinden olan Fincancı, işkencenin ve sonuçlarının belgelenmesi hakkındaki ilk uluslararası kılavuz olma özelliğini taşıyan İstanbul Protokolü'nü hazırlayanlar arasında.

Ödüle ilişkin Evrensel’e değerlendirmelerde bulunan Fincancı şunları söyledi:

“Bu büyük bir dayanışma ve destek aslında. Bütün ödüllerde olduğu gibi mahcubiyet duyuyorum. Çünkü hep beraber yaptığımız bir iş sonucunda ödül veriliyor. Dolayısıyla isim olarak öne çıkarılmak, zaten yapmamız gereken bir işi ödüllendirmeleri bende mahcubiyet yaratıyor. Bu mücadeleyi kararlı şekilde yürütenler, yılmayanlar daha insani bir dünyayı yaratacaklar diye düşünüyorum.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Krize karşı mücadelede örgütlü olmak gerekiyor’

SONRAKİ HABER

Merkel: Rusya’ya yönelik yaptırımların uzatılmasından yanayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...