01 Kasım 2018 16:14

Berkay Ustabaş'ın tutukluluğunun devamına karar verildi

Berkin Elvan’ın cenazesine katıldığı gerekçesiyle 11 aydır tutuklu olan üniversite öğrencisi Berkay Ustabaş tahliye edilmedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Berkin Elvan’ın cenazesine katıldığı gerekçesiyle 11 aydır tutuklu olan Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Berkay Ustabaş bugün görülen duruşmada da tahliye edilmedi. Duruşma 15 Ocak'a ertelendi.

Berkin Elvan'ın cenazesine katıldığı gerekçesiyle tutuklu olan üniversite öğrencisi Berkay Ustabaş'ın “Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme bunların hareketlerine katılma”, “Toplantı veya yürüyüşlere silahla katılma” ve “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçlamalarıyla 19 yıl hapis istemiyle yargılandığı davanın 4 duruşması İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Aylardır hakim karşısına çıkamayan Ustabaş şunları şöyledi: “Üç duruşmadır mahkemeye gelme talebinde bulundum cevap alamadım. Beş ayrı dilekçe yazdım. Herhangi bir gözaltı olmadan kendi irademle ifade verdim. Yargıdan kaçmadım, kaçma şüphesi ile tutuklandım. Yargıdan kaçmadım ve oraya gelme isteyişim de bunun göstergesidir. Oraya çıkıp kendimi savunmak istiyorum.Ya siz beni tahliye edin bir sonraki duruşmada oraya gelip savunma yapayım ve orada bu dosyayı anlatayım ya da beni duruşmaya getirin.”

Mahkeme, Berkay Ustabaş'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek bir sonraki duruşmayı 15 Ocak'a erteledi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Ürdün'de sel felaketinin ardından iki bakan istifa etti

SONRAKİ HABER

TOBB’dan kriz açıklaması: Safları sıklaştıralım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...