28 Ekim 2018 07:22

Saatler geri alındı mı? Türkiye'de şu an saat kaç?

Avrupa'da saatlerin geri alınması Türkiye'de de birçok mobil telefonun otomatik saat ayarlaması yapmasına neden oldu. Peki Türkiye'de şu an saat kaç?

Fotoğraf: Pxhere

Paylaş

Türkiye'de yaz saati uygulaması kalıcı olarak devam ediyor fakat Avrupa saatleri bir saat geri aldı ve kış saati uygulamasına geçti. Mobil telefonlarda otomatik saat ayarı olduğu için Türkiye'de birçok vatandaşın saati geri alındı. Bu nedenle pek çok kişi de "Saat kaç?" araması yapmaya başladı.

Avrupa'yla birlikte Türkiye’nin de uyguladığı kış saati uygulaması geçtiğimiz dönem Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte kaldırılmıştı.

Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararında; 7 Ekim 2016 tarihinde yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe konulan sürekli yaz saati uygulamasına bu yıl da devam edileceği, 28 Ekim 2018 Pazar günü saat 04.00’ten itibaren bütün yurtta saatlerin bir saat geri alınmasının kararlaştırıldığı bildirilmişti.

Türkiye kış saatine geçmediği için Avrupa ülkeleri gibi yaz saatine geri dönmeyecek.

Kararda ayrıca, 7 Ekim 2016 tarihli ve 2016/9154 sayılı Bakanlar Kurulu kararının da yürürlükten kaldırıldığı belirtildi. Söz konusu kararda, “Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla; bütün yurtta 27 Mart 2016 Pazar günü saat 03.00’ten itibaren bir saat ileri alınmak suretiyle başlayan yaz saati uygulamasının her yıl, yıl boyu sürdürülmesi kararlaştırılmıştır” denilmişti.

TÜRKİYE'DE SAAT KAÇ?

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kültürel tesisler yerel yönetimlere devredilecek

SONRAKİ HABER

Ankara'da ormanlık alanda Suriyeli çocuğun cansız bedeni bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...