24 Ekim 2018 11:04

3. Havalimanında iş bırakma eylemi sürüyor

Ücretleri ödenmeyen 3. Havalimanı işçilerinin, ücretlerin tamamının bankaya yatırılması talebine rağmen şirket hala elden ödeme sözü veriyor.

Fotoğraf: 3. Havalimanı işçileri

Paylaş

Vedat YALVAÇ
İstanbul

3. havalimanında İGA bünyesinde bulunan DSG firması tarafından 3 aylık ücretleri ödenmediği için 100’e yakın işçinin 22 Ekim'de başlattığı iş bırakma eylemi devam ediyor. İşçilerin ücretlerinin bir kısmı bankaya yatırılırken, kalan kısmın elden ödeneceği sözü verildi. 

Konuya ilişkin görüştüğümüz İYİ-SEN Genel Başkanı Ali Öztutan şu bilgileri verdi: “3. havalimanı şantiyesinde birikmiş ücretlerini alamayan işçi arkadaşlarımız iş bırakma eylemi gerçekleştirdikten sonra İGA yetkilileriyle önceki gün bir görüşme gerçekleştirdi. İGA ödemelerin cuma günü yapacaklarını sözünü verdi. İşçi arkadaşlarımızın maaşları asgari ücret üzerinden yatırılmış. Ancak elden verilen ücretleri henüz yatırılmamış. Onunla ilgili de cuma günü verileceği sözü verilmiş. İşçi arkadaşlarımız işe çıkmadılar, koğuşta oturuyorlar. Ücretleri ödeninceye kadar da, işe çıkmamama kararı aldılar.”

HALEN ELDEN ÖDEME YAPILIYOR

Kötü çalışma koşullarına ve iş cinayetlerine karşı işçilerin 14 Eylül’de başlattıkları eylemlerdeki taleplerden birisinin de ücretlerin tamamının bankadan yatırılması olduğuna dikkat çeken Öztutan, “14 Eylül’deki talepler konusunda herhangi bir adım atılmadı. Barınma, beslenme, iş güvenliği ve ücretler konunda sorunlar devam ediyor. Bu talepler  kabul edilene kadar inşaat işçisi emeği için mücadelesi devam edecektir. İnşaat işçilerinin haklı talepleri işçileri ve sendikacıları tutuklayarak bastırılmaz. Bunun en somut kanıtı pazartesi günü başlayan iş bırakma eylemidir. O talepler acilen yerine getirilip işçiler ve tutuklu sendikacılar serbest bırakılmalıdır” diye konuştu. 

ÖNCEKİ HABER

Yazarımız Kamil Tekin Sürek’in duruşması 6 Aralık’a ertelendi

SONRAKİ HABER

Eczaneler ağrı kesici bile bulmakta zorlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...