23 Ekim 2018 08:36

Yeni Akit'in Baykal'ın 'Şok Diyaloglar'ı haberi basın özgürlüğü değil

Anayasa Mahkemesi, Yeni Akit gazetesinin Deniz Baykal ile ilgili 'Şok Diyaloglar' haberinin basın ve ifade özgürlüğü olmadığına hükmetti.

Yeni Akit gazetesi logosu

Paylaş

Anayasa Mahkemesi (AYM), Yeni Akit gazetesinin CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bir gazeteciyle olan telefon görüşmelerine ilişkin yaptığı haber hakkında kararını açıkladı. “Şok diyaloglar” başlığıyla yayınlanan habere verilen para cezasını değerlendiren AYM, Yeni Akit'in basın ve ifade özgürlüğünün ihlal edildiği şeklindeki başvuruyu reddetti.

Anadolu'da Vakit gazetesi, 2010 yılında CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifasına neden olan görüntüleri internet sitesinde yayınlamıştı. Baykal'ın istifasından 5 ay sonra Anadolu'da Vakit gazetesi, imtiyaz sahibinin vefatı üzerine aldığı bir kararla yayın hayatına Yeni Akit adıyla devam etti.

Yeni Akit gazetesi, bir yıl sonra da 18 Mart 2011 tarihinde yine CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile bir kadın gazeteciye ait olduğu belirtilen telefon görüşmelerini “Şok Diyaloglar” başlığıyla haberleştirdi. Bunun üzerine Baykal, Yeni Akit gazetesine dava açtı. Baykal'ın mahkemenin aleyhte kararını temyize götürmesi üzerine Yargıtay kararı bozdu ve Ankara 3. Asliye Ceza Mahkemesi Yeni Akit gazetesine 6 bin TL manevi tazminat ödeme kararı verdi.

Yeni Akit Gazetesi buna karşı 2015 yılında AYM'ye başvurarak basın ve ifade özgürlüğünün ihlal edildiğini iddia etti. AYM yaptığı inceleme sonucunda başvurucuların basın ve ifade özgürlüğünün ihlali iddialarına ilişkin olarak bir ihlal olmadığını açıkladı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Putin ve Erdoğan dörtlü zirvede ayrıca ikili görüşecek

SONRAKİ HABER

BTS, Çorlu tren kazasına yeni bilirkişi istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...