21 Ekim 2018 13:01

Gezi'yi 'Darbecilikle' suçlayan AKP: Yeşil alana ihtiyacımız var

Gezi Parkı eylemlerine ‘Darbecilik’ diyen AKP iktidarının Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ‘Yeşil alana ihtiyacımız var’ açıklaması yaptı.

Fotoğraf: Erhan Elaldı/AA

Paylaş

Gezi Parkı’nın savunulması için beş yıl önce yapılan eylemler için sık sık ‘darbecilik’ diyen AKP iktidarının Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde incelemelerde bulunurken, “Sosyal anlamda yeşil alana ihtiyacımız var” dedi.

Esenler Belediye Başkanı ve protokol ile birlikte millet bahçesini gezdikten sonra açıklamalarda bulunan Kurum, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak Cumhurbaşkanımızın bize verdiği talimatlar doğrultusunda şehrin her noktasında yeşil alan sayısını artırmaya çalışıyoruz. Millet bahçesi projeleri tamamlandığında kişi başına düşen yeşil alan miktarı yüzde 10 artacak. Sosyal alanda baktığımız zaman bizim yeşil alana ihtiyacımız var. Bizim bunların sayısını artırmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum, açıklamalarının ardından Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi’nin yıl sonuna kadar açılacağını da dile getirdi.  

Hükümetin 100 Günlük Eylem Planı’nda yer verilen proje ile ilgili detayları paylaşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ise, Millet Bahçesi’nin son aşamasında olduklarını belirterek, “İnşallah hazırlıklar bittiği zaman burası İstanbul’un en büyük parklarından biri olacak. Plan sınırımız 182 bin metre, proje alanımız uygulamada 240 bin metreye kadar çıkacak” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

IKBY’de KDP birinci parti oldu

SONRAKİ HABER

Elektrik faturasında TRT payına devam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...