20 Ekim 2018 13:16
Son Güncellenme Tarihi: 21 Ekim 2018 09:16

Afganistan'da bombalı saldırılar altında milletvekili seçimleri

Afganistan'da milletvekili seçimleri için halk yeniden sandık başında. Ülkede bombalı saldırılar sonucu 40'ın üzerinde sivil yaşamını yitirdi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Afganistan’da genel seçimler için oy kullanma işlemi bugün de devam ediyor. Yüzlerce oy kullanma noktası açılamadığı için seçmenler sandıklara gidemedi. Diğer yandan, güvenlik tehditleri ve Kabil’deki bomba saldırısına rağmen yaklaşık 3 milyon Afganın cumartesi günü oy kullandığı kaydedildi.

AA'nın aktardığına göre dün akşam saatlerinde başkent Kabil'de bir seçim merkezinde düzenlenen intihar saldırısında 15 kişi hayatını kaybetti. Dün gün boyu ülke genelinde seçimleri hedef alan 193 saldırı yapılmış, toplamda çoğu sivil 36 kişi ölmüştü. Saldırılarda 126 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Bugün de ülkenin doğusundaki Nangarhar vilayetinde yol kenarına yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu 11 sivil yaşamını yitirdi. Yol kenarına yerleştirilen bombanın, sivilleri taşıyan aracın bölgeden geçtiği sırada patladığı belirtildi. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

OY KULLANMA İŞLEMİ BİR GÜN UZATILDI

Afganistan’ın birçok bölgesinde saldırı tehditleri nedeniyle seçim merkezleri ve sandıklar açılamadı. Cumartesi günü bitmesi planlanan seçimler, hükümet yetkililerin açıklamasına göre ‘teknik ve organizasyon’ ile ilgili sorunlar nedeniyle bugüne uzatıldı. 

Afganistan’da Taliban militanları saldırısıyla tehdit edilen ve seçimlerde ‘hile yapılacağı’ iddia edilen çok sayıda seçim merkezinde bağımsız gözetmenler bulunuyor.

TALİBAN SEÇİM ÖNCESİ TEHDİT ETMİŞTİ

Taliban militanları daha önce, ‘yabancıların empoze ettiği’ seçimlere gidilmemesi gerektiği ve seçim sandıklarının bulunduğu yerlerin bombalanacağına dair Afganistan halkına tehditlerde bulunmuştu. Kandahar vilayetinde seçimler bir hafta ertelenmişti.

Cumhurbaşkanı Eşref Gani de milletvekili seçimi için başkent Kabil’deki seçim merkezinde oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada ‘güvenlik ve kaotik organizasyon’ nedeniyle Kandahar vilayetinde seçimlerin bir hafta sonraya ertelendiğini duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İlaçta kota var, ham madde girişi sıkıntılı

SONRAKİ HABER

Sevil Aracı: Sermayenin krizi karşısında emekçilerin yanındayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...