19 Ekim 2018 11:13

3. havalimanında işçileri taşıyan otobüs kaza yaptı

3. havalimanı işçilerini taşıyan otobüs kaza yaptı. İnşaat-İş, otobüsün freninin tutmadığı bilindiği halde kullanıldığı iddiasında bulundu.

Fotoğraf: İnşaat-İş

Paylaş

Kölece çalışma koşullarına isyan ettikleri için işçilerin tutuklanmasıyla gündemde olan 3. havalimanında işçileri taşıyan otobüs kaza yaptı. İnşaat-İş, otobüsün freninin tutmadığı bilindiği halde kullanıldığı iddiasında bulundu.

3. havalimanı inşaatında çalışan yüzlerce işçi 14 Eylül günü kötü çalışma koşullarına isyan etmişti. İşçiler iş cinayetlerinin ve iş kazalarının önlenmesini, ücretlerinin zamanında ve tamanının banka yoluyla yatırılmasını, tahtakurusu dolu barınma ortamlarının temizlenmesini, yetecek kadar ve sağlıklı yemekler verilmesini isteyen işçilerin bu taleplerine, polis ve jandarma ise saldırıyla, yargı ise tutuklamayla karşılık vermişti.

İnşaat-İş’in sosyal medya paylaşımı, işçilerinin sorunlarının devam ettiğini gösterdi. İnşaat-İş taraından yapılaşılan bir videoda, “Zorunlu mesaiye bırakılan arkadaşlarımızın koğuşlara dönerken bindirildikleri otobüs kaza yaptı. Freni tutmadığı bilindiği halde kullanılan otobüs başka bir arabayla kafa kafaya çarpıştı. İşte işçi arkadaşlarımızın canı İGA için bu kadar ucuz!” denildi. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Hacettepe’de temizlik işçileri baskılardan şikayetçi

SONRAKİ HABER

Kayseri'de 'Alternatif kitap' standı açılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...