15 Ekim 2018 11:31

EMEP'ten '3. havalimanı işçileri serbest bırakılsın' kampanyası

Emek Partisi Amasya İl Örgütü tutuklanan 3. havalimanı işçilerinin serbest bırakılması için imza kampanyası yürüttü.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi Amasya İl Örgütü tutuklanan 3. havalimanı işçilerinin serbest bırakılması ve işçilerin taleplerin karşılanmaması talebiyle iki gün imza kampanyası yürüttü. Kampanyaya halk ilgi gösterirken, Emek Partisi İl Yöneticisi Cumhur Koca toplumda duyarlılık yaratmak ve işçilerin taleplerini görünür kılmak için bu kampanyayı yürüttüklerini söyledi. Artan baskılar nedeniyle işçilerin taleplerini dile getiremez hale getirildiğini ifade eden Koca, “Sürekli grev yasaklamaları ile karşı karşıya kalan işçiler sağlıksız, güvencesiz bir şeklide çalıştırılırken sermayeye her gün yeni teşvik açıklamaları yapılıyor. Kısacası sermayeye kıyak, emekçiye dayak politikası güden bu iktidara karşı işçilerin, emekçilerin partisinin duyarsız kalması beklenemezdi. Bu amaçla iki gündür yürüttüğümüz imza kampanyasına ilgi güzeldi. Ülkenin içinde bulunduğu durumun etkisiyle imza vermekten çekinen ancak kampanyamızı olumlu bulanların da sayısı azımsanmayacak derecedeydi” diye konuştu. 

HDP İl Başkanı Hamza Yılmaz da Emek Partisinin emekten yana tutumunu bildiklerini, her zaman bu konuda yanlarında olduklarını, 3. havalimanı işçilerinin haklı taleplerinin bir an önce karşılanması ve haksız yere tutuklanan işçilerin derhal serbest bırakılması gerektiğini vurguladı.

3. havalimanı işçilerinin sağlıksız koşullarda tahtakurularının arasına yatmak zorunda bırakılmaları, yemek saatlerinin ve yemeklerin yetersiz oluşu, ağır çalışma koşulları ve iş cinayetleri üzerine toplu bir şekilde iş bırakma eylemi yaparak çalışma, yemek ve barınma sorunlarının giderilmesini talep etmişti. İşçilerin taleplerinin karşılanması bir yana gece koğuşları basılan işçiler apar topar emniyete götürülmüş, 600 işçi gözaltına alınmış daha sonra da 5’i sendikacı 34 işçi tutuklanmıştı. (Amasya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Gizli tanıklık daha fazla suistimal edilir'

SONRAKİ HABER

Ekoloji Birliğinden, komisyonu tasfiye eden TBB'ye açık çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...