13 Ekim 2018 11:16

Erdoğan: CHP'nin İş Bankası hisselerini inşallah Hazineye devredeceğiz

Erdoğan: Bu süreç başladı, bir an önce Meclisimizden bu düzenleme geçecek ve ardından da hazinemize İş Bankası bunu ödeyecek.

Fotoğraf: Sercan Küçükşahin/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan, Kayseri Cumhuriyet Meydanı'ndaki Toplu Açılış Töreni'nde konuşuyor. Erdoğan konuşmasında CHP'ye yüklendi, "Eğer teröre bulaşmış olanlardan kalkıp da belediye başkan adayı yapanlar çıkacak olursa bilsinler ki şu anda kayyım atanan yerlerdeki ilkemiz neyse, aynı ilkeyi Türk hukuk sisteminde işleteceğiz" dedi. 

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

* "İdlib'de elde ettiğimiz insani ve stratejik başarıdan dolayı tüm dünya bizi kutladı. Anamuhalefet bu konuda bir söz edebildi mi? Etmez."

* "Son 17 yıldır ülkemizdeki anamuhalefet partisinin en büyük başarısı, 'Her evden bir oy' diyerek bölücü örgütün güdümündeki partiyi Meclise sokmak."

*" Eğer teröre bulaşmış olanlardan kalkıp da belediye başkan adayı yapanlar çıkacak olursa bilsinler ki şu anda kayyım atanan yerlerdeki ilkemiz neyse, aynı ilkeyi Türk hukuk sisteminde işleteceğiz."

* "(CHP'nin İş Bankasındaki hissesi) İnşallah Meclisten bunu çıkaracağız ve bu hissenin Türkiye Cumhuriyeti hazinesine devrini sağlayacağız.”

* "CHP seçmeni nezdinde bile itibarları kalmadı. Ya politikalarını ve üsluplarını değiştirecek ya da siyaset arşivinin tozlu raflarındaki yerlerini alacaklar."

* "Merak ediyorum, hani Kılıçdaroğlu'na davalar açtım ya, kazandığım davalarda acaba ödenen paraları Kılıçdaroğlu kendi cebinden mi ödedi yoksa CHP'nin kasasından mı ödüyor? Bunu da merak ediyorum ve açıklamaya davet ediyorum."

* "Bu süreç başladı, bir an önce Meclisimizden bu düzenleme geçecek ve ardından da hazinemize İş Bankası bunu ödeyecek."

* FETÖ içinde kalanlar ister babamız ister evladımız ister kardeşimiz olsun, kusura bakmasınlar canlarınızı yakarız. Hukuk neyse uygularız." (AA)

ÖNCEKİ HABER

Sezai Temelli: Mevzu pazarlık, rahip bir figür

SONRAKİ HABER

Osmanlı’dan bugüne enflasyon ve borç sarmalı-II

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...