12 Ekim 2018 14:42

Şeker fabrikaları parselleri satılıyor!

Türkiye Şeker Fabrikalarının toplam 55 bin metrekare büyüklüğündeki 16 parça gayri menkulü de 8 ayrı ilde satışa çıkarılıyor.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

On dört şeker fabrikasının ayrı ayrı özelleştirmelerinin ardından Türkiye Şeker Fabrikalarının toplam 55 bin metrekare büyüklüğündeki 16 parça gayri menkulü de 8 ayrı ilde satışa çıkarılıyor.

Daha önce de kamuya ait olan İlbank, DSİ, SGK, TCDD gibi kurumların gayri menkullerinin satışa çıkartıldığını hatırlatan Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Ankara Şubesi uygulamayı eleştirerek şu açıklamayı yaptı: “Yine bu süreçler dahilinde Türkiye Şeker Fabrikalarının da içinde bulunduğu birçok fabrika satılarak hem halkın sağlığına hem de toplumsal üretimin bel kemiği olan üretim politikalarına bir kere daha darbe vurulmuştu. O dönemde de halkımızı bilgilendirmek için yaptığımız açıklamalarda söz konusu fabrikaların ardından bu parsellerinin de satılacağı konusunda uyarılarımızı kamuoyu ile paylaşmıştık. ‘Yerli ve milli’ değer tartışmalarının gündemde olduğu bir zamanda, gerçek yerli ve milli değerlerimizi satışa çıkararak üreten bir ekonomiden uzak, dışa bağımlı bir yapıyı daha da güçlendiren bu anlayış, kabul edilemez”. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

6 öğrenciye cinsel istismarda bulunan öğretmene 75 yıl hapis cezası

SONRAKİ HABER

İndirim yok, olanı da şov!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...