10 Ekim 2018 07:20

Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulları'na atananların maaşı 11 bin 794 TL

Cumhurbaşkanlığı Politika Kurullarına atanan 76 kurul üyesinin cumhurbaşkanlığı bütçesine 1 yıllık maliyeti 10 milyon 765 bin TL

Fotoğraf: Ex13/Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Paylaş

Sözcü yazarı Çiğdem Toker, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Politika Kurullarına yapılan atamaları yazdı. Toker, atanan 76 üyenin her birine 11 bin 794 lira maaş verileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulları üyeliklerine yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı. Sözcü yazarı Çiğdem Toker yazısında, Cumhurbaşkanlığı bünyesindeki 9 ayrı kurula atanan 76 ismin her birinin maaşının 11 bin 794 lira olduğunu duyurdu.

Toker yazısında; "Memur maaşları hesaplanırken, Maliye'nin yılda iki kez belirlediği bir aylık katsayı rakamı kullanılıyor. En günceli geçen temmuzda ilan edildi: 0,11794. Bu rakamı 100 bin ile çarptığınızda 11 bin 794 çıkar. Sonuna da 'TL' eklerseniz, Cumhurbaşkanlığı'na bağlı dokuz kurula atanan her bir üyeye ödeyeceğimiz maaşın tutarına ulaşıyorsunuz. 

76 kurul üyesinin cumhurbaşkanlığı bütçesine 1 yıllık maliyetinin 10 milyon 765 bin TL olacağını belirten Toker, "Öte yandan bakanlık sayısını azaltmakla övünüp, 'mali disiplin' havası yayarken, 'alan çakışması' yaşanacağı kaçınılmaz (ki kararnamede bu ihtimal var bile) dokuz kurul tasarrufu eksen alan 'topyekun mücadele'nin neresinde konumlanıyor? Bu kurullar politika önerileri geliştirecekse bakanlıklar ne güne duruyor?" dedi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Mazot zamları balıkçıları da vurdu: Teknelerini satıyorlar

SONRAKİ HABER

Karaburun'da mülteci teknesi battı: 4 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...