08 Ekim 2018 12:53

Antalya Barosu: Savunmaya baskılara son

Antalya Barosu, avukatlara yönelik baskıları adliye önünde protesto etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Antalya Barosu, avukatlara yönelik baskı ve şiddeti, Antalya Adliye binası önünde yaptığı bir basın açıklamasıyla kınadı.

Açıklamayı yapan Antalya Barosu Başkanı Bolat Balkan “Daha bir ay kadar önce, yaklaşık bir yıl tutuklu kaldıktan sonra mahkeme önüne çıkabilen bazı meslektaşlarımız tahliye edildikten hemen sonra aynı mahkemece, hukukta ve mevzuatta olmayan bir kavramla yeniden tutuklanmışlardır. Geçtiğimiz hafta bir meslektaşımız, yaşanan usul tartışmalarının ardından jandarma tarafından duruşma salonundan çıkartılmış, ertesi gün duruşmaya giderken gözaltına alınmış, tutuklanmış ve bir gün sonra serbest bırakılmıştır” dedi.

SAVUNMA YOKSA YARGI DA YOK

Balkan, avukatların baskı altına alınmak istendiğini vurgulayarak; “Yargının eşit ve kurucu unsuru olan bağımsız savunmayı, yurttaşlarımızın hak arama özgürlüklerini temsil eden biz avukatların, görevimizi yaparken baskı altına alınmaya çalışıldığımızı, duruşma salonlarında bile şiddet gördüğümüzü, tutuklandığımızı tarihe not düşüyoruz. Eğer savunma yoksa yargı da yoktur, yargılamadan avukatın çıkartılması hukukun çıkarılmasıdır. Adaleti ve hukuku kişisel değerlendirmelere indirgeyen pervasızlıklardan en çok da yargı zarar görür’’ diyerek,’’ ilgili savcı ve yargıçların derhal görevden alınmalarını istiyoruz” dedi. (Antalya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Karma eğitim ihlali meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

‘Hasta tutuklu Vefa Kartal’ın durumu ağırlaştı, ölümcül sürece girdi’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...