05 Ekim 2018 09:29
Son Güncellenme Tarihi: 05 Ekim 2018 16:57

Gazeteci Adnan Bilen serbest bırakıldı

Van’da ifade vermek için gittiği emniyette gözaltına alınan Gazeteci Adnan Bilen ifade işlemleri sonrası serbest bırakıldı.


Fotoğraf: MA

Paylaş

Van’da gazeteci Adnan Bilen’in eski ikameti sabah saatlerinde polisler tarafından basıldı. Evde olmayan Bilen, avukatı ile birlikte ifade vermek için gittiği TEM Şube Müdürlüğü’nde gözaltına alındı. Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alınan Bilen, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Öte yandan Van merkez ve ilçelerinde sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında 15 kişi daha gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında yerine kayyım atanan Özalp Belediye Eş Başkanı Handan Bağcı da bulunuyordu. Gözaltına alınanlara sosyal medya paylaşımları soruldu. İfade işlemleri sonrası 15 kişi serbest bırakıldı.

ERZURUM’DA ÇOK SAYIDA EVE BASKIN

Erzurum merkez ve Karayazı ilçelerinde de ev baskınları yapıldığı öğrenildi. Sait Kanmaz adlı yurttaş Erzurum merkezde gözaltına alınırken, Karayazı ilçesinde ise Ümit Sönmez, Yakup ve Şehmuz Bülbül ile Yunus ve Aydın Seven isimli yurttaşlar gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen 6 kişi il ve ilçe emniyet müdürlüklerinde tutuluyor. (Van/MA)

ÖNCEKİ HABER

TOFAŞ’a bağlı çalışan Sumiriko Hose’da 4 gün üretim yapılmayacak

SONRAKİ HABER

Hekimler şiddete karşı yürüdü: Yasasızsa hekim, koruyamaz hakim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...