03 Ekim 2018 11:39
Son Güncellenme Tarihi: 03 Ekim 2018 17:36

Av. Eren Keskin ve Av. Fikret İlkiz baro başkanlığına aday oldu

Avukat Eren Keskin ve Avukat Fikret İlkiz, İstanbul Barosu Başkanlığı'na adaylıklarını açıkladı.

Fotoğraflar: MA, Evrensel

Paylaş

İstanbul Barosu'nda seçim gündemi sürüyor. Ekim ayı içerisinde Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak Genel Kurul'da başkanlık için şu ana kadar 10 isim adaylığını açıkladı. Avukat Eren keskin ve Avukat Fikret İlkiz başkanlığa aday olduğunu duyuran son iki isim oldu.

Av. Eren Keskin, Özgürlükçü Demokrat Avukatlar grubunun adayı olarak seçimlerde yarışacak. Keskin’in adaylığı Özgürlükçü Demokrat Avukatlar’ın resmi Twitter hesabından duyuruldu. Paylaşımda, “21-22 Ekim 2018 tarihinde yapılacak olan İstanbul Barosu seçimlerine insan hakları, kadın hakları, avukat hakları, emekçi hakları, demokrasi ve özgürlükler mücadelesine yol arkadaşımız Avukat Eren Keskin’in başkan adaylığında katılıyoruz. Tüm meslektaşlarımızı, tüm renklerimizle birlikte ses vermeye, birlikte yol yürümeye çağırıyoruz” denildi.

Av. Fikret İlkiz ise yaptığı açıklamasında; "İstanbul Barosu Başkanlığına aday olmamım nedeni avukatlık mesleğine ve savunmanın gücüne olan inancımdır. İstanbul Barosu Başkanlığına aday olmam bağımsız bir karardır. Bu kararı İstanbul Barosu geleneklerinin geleceğe taşınabilmesi amacıyla aldım. Geleceği birlikte kurmak için beraber yola çıkalım. Savunmanın gücü, hukuk ve adalet için tüm meslektaşlarımın ve tüm grupların desteğini istiyorum ve mücadelemizin başarısı için olmazsa olmaz bir destek olarak görüyorum" dedi.

Baro başkanlığı için adaylığını, mevcut Başkan Av. Mehmet Durakoğlu, Av. Hasan Kılıç, Av. Başar Yaltı, Av. Talat Canbolat, Av. Cem Kaya Karatün, Av, Kaptan Yılmaz, Av. M. Gökhan Ahi, Av. Çiğdem Koç açıkladı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Miğferle ölüm’de yeni rapor istendi

SONRAKİ HABER

Yabancı şirketler, 'dövizle sözleşme yasağından' etkilenmeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...