02 Ekim 2018 08:22

Akademisyenler seslendi: Bilimi ve üniversiteyi savunmaya devam

'Bu suça ortak olmayacağız' başlıklı bildiriye imza attıkları için yargılanan Barış Akademisyenleri: Bilimi ve üniversiteyi savunmaya devam edeceğiz

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Barış akademisyenleri hakim karşısına çıkmaya devam ederken, duruşmalar öncesi yapılan açıklamada akademisyenler, “Bedeli ne olursa olsun, bilimi ve üniversiteyi sonuna kadar savunacağız” dediler.

“Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildiriye imza attıkları için haklarında dava açılan Barış Akademisyenlerinin yargılandığı davaların duruşmaları devam ediyor. Bugün 6 farklı mahkemede 12 barış akademisyeni hakim karşısına çıktı. Duruşmalar öncesi ise Çağlayan Adliyesi önünde akademisyenler basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Barış hakkımızdır! Barış talebi suç değildir, yargılanamaz!” pankartının açıldığı basın açıklamasını Araştırma Görevlisi Aslı Odman okudu. 

“Ülkede her anlamda barışın tesis edilmesi için yaptığımız çağrı sonrası yaşadığımız hak ihlalleri sadece yargılamalarla, hapis cezalarıyla, işten atılmalarla sınırlı değil” diyen Odman, “Birçok arkadaşımız pasaportlarına el konulduğu için yurtdışına çıkamıyor, dünyanın farklı yerlerinden davet edildikleri konferanslara katılamıyor. Geçen hafta ise bir arkadaşımızın Anadolu Üniversitesi’nde yayımlanan makalesinin KHK ile ihraç edildiği gerekçesiyle yeni baskılardan çıkarıldığı haberini aldık. Arkadaşlarımızın emeği, bilim ve eğitim ürünleri Orwell’in 84’ünden fırlamış bir mekanizmayla silinmeye çalışılıyor. Bilimin ve üniversitelerin özgürlüğünü, özerkliğini her ne pahasına olursa olsun, ne bedeller ödenirse ödensin savunan arkadaşlarımız ürettiklerini herkesle paylaşmaya, kamu yararına bilim ve yayın yapmaya devam ediyorlar, edecekler.” ifadelerini kullandı. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

İsveç’te göçmen düşmanı partiden seçilen Kürt vekil parlamentoda

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Dalgalanma dönemini yavaş yavaş geride bırakıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa