02 Ekim 2018 05:00

Kyrie Irving, ‘Dünya düzdür’ açıklaması nedeniyle özür diledi

Şubat 2017'de Dünya'nın düz olduğunu iddia edenler arasına katılan NBA yıldızı Kyrie Irving, açıklamaları nedeniyle fen öğretmenlerinden özür diledi.

Fotoğraf: Erik Drost/Wikimedia Commons(CC BY 2.0)

Paylaş

NBA yıldızı Kyrie Irving 2017 yılında “Dünya’nın düz olduğuna” dair yaptığı açıklama sebebiyle özür diledi. Özellikle fen öğretmenlerinden özür dileyen Irving, o dönem bu sözlerin yaratacağı etkinin farkında olmadığını belirtti.

ESPN’in haberine göre Boston Celtics’in oyun kurucusuna, Boston’daki Forbes 30 Yaş Altı Zirvesi’nde katıldığı konferansta bu konuya ilişkin sorular soruldu.

‘ASLINDA GAYET ZEKİYİM’

“Buna inansanız bile, çıkıp böyle şeyler söylememelisiniz. Bunlar özel sohbetlerde kalmalı çünkü hakkınızdaki algıyı belirliyor. Ben aslında gayet zeki bir insanım” diyen Irving o dönem bu açıklamanın yaratacağı etkinin farkında olmadığını vurgulayarak fen öğretmenlerinden özür diledi: “Hepsi bana gelip ‘Tüm müfredatı baştan öğretmek zorunda kaldıklarını’ söyledi. Çok özür dilerim, özür dilerim, özür dilerim.”

NE DEMİŞTİ?

O dönem Cleveland Cavaliers’ta forma giyen Kyrie Irving, bu açıklamayı Richard Jefferson ile Channing Frye’ın podcast kanalı ‘Road Trippin’de yapmıştı.

Irving program sırasında “Bu bir komplo teorisi bile değil. Dünya düz, Dünya düz… Yüzümüze bakarak bize yalan söylüyorlar. Size söylüyorum, bize yalan söylüyorlar” demişti. (SPOR SERVİSİ)

DÜZ DÜNYA TEORİSİNİ ÇÜRÜTEN 10 KANIT

ÖNCEKİ HABER

'Jet Fadıl' dayısını da dolandırmış: 'Bizi böyle perişan etti'

SONRAKİ HABER

'Tchibo'da çalışan 9 güvenlik görevlisi, tazminatsız işten çıkardı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...