30 Eylül 2018 13:55

BES ek zam talebiyle düzenlenecek iş bırakma eylemine katılacak

İzmir’de Büro Emekçileri Sendikası üyeleri ek zam talebiyle Genel-İş’in yapacağı iş bırakma eylemine katılacağını açıkladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Metehan UD
İzmir

İzmir’de BES üyeleri ek zam talebiyle Genel-İş üyesi işçilerin yapacağı iş bırakma eylemine katılacak. Evrensel’e açıklama yapan Şube Başkanı Mustafa Güven, işçi ve kamu emekçisi sendikalarının birlikte hareket etmesinin mücadeleyi güçlendireceğine dikkat çekti.

Genel-İş İzmir şubelerinin 3 Ekim’de “Krizin faturasını çıkaranlar ödesin” çağrısıyla yapacağı yarım günlük iş bırakma eylemine kamu emekçilerinden de destek geldi. KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi, yaptıkları çağrılar ve dağıttıkları bildirilerle kamu emekçilerini 3 Ekim’deki eyleme katılmaya çağırıyor.

‘ORTAK CEPHE GEREKİYOR’

Evrensel’e açıklamada bulunan Şube Başkanı Mustafa Güven, krizin faturasının emekçilere kesilmemesi için Genel-İş üyesi işçilerle birlikte alanda olacaklarını belirterek, “İşçi ve kamu emekçileri krize karşı birleşerek daha büyük bir cephe kurması gerekiyor. Biz bunun ilk adımını attık ve bunun devamı da gelecektir. İki yönlü çalışma yapmak gerekiyor. Bütün işçi ve kamu emekçisi sendikalarının genel merkezleri bir araya gelerek birleşik mücadelenin adımlarını atmalı, diğer taraftan da işyerlerinde bu mücadele anlatılarak eylemler örgütlenmeli. OHAL her ne kadar kalksa da korku hâlâ kendisini hissettiriyor ama kamu emekçilerinin içinde bir tepki var. Beklemedeler ama bu bekleyiş ortak mücadele ile sonlanabilir” dedi.

‘OVP ESNEK ÇALIŞMA, GÜVENCESİZLİK GETİRECEK’

Hükümetin orta vadeli programının kamu emekçileri açısından sonuçlarına da değinen Güven şunları söyledi: “Program hayata geçtiğinde esnek ve güvencesiz çalışma getirecek. Bizim iş kolumuzdaki maliye, SGK ve yargıda personeli istediği gibi istediği şekilde çalıştırabilecek ve fazla mesai ücreti ortadan kaldırılacak. Havuz basınının vadeettiği gibi müjde değil kayıptır. Cumartesi ve pazar, öğlen aralarında, akşam çalıştırma getirilecek. Yaptığı iş kadar maaş ödenmesinin de hazırlıkları yapılıyor. Personel üzerinde iş güvencesi baskısı olacak. Bunu daha önce denediler ama başarılı olamadılar. Devlet Memurları Kanunu’nu değiştirmeden iş güvencesini kaldıracaklar. Tamamen güvencesizleştirmenin önü açılacak.”

ÖNCEKİ HABER

İşçi haklarını çiğneyerek yükselen sektör: İnşaat

SONRAKİ HABER

Japonya'da Trami tayfunu hayatı felç etti: 82 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...