30 Eylül 2018 12:49

Ermeni mezarlığının üstüne yapılan tuvaletler hala kaldırılmadı

Bakanlık görevi sırasında Numan Kurtulmuş’un ‘60 gün içerisinde kaldırılacak’ dediği Ermeni mezarlarının üzerindeki tuvaletler hala duruyor.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Van’da Ermeni mezarlığının üzerine inşa edilen tuvalet, otopark ve soyunma kabinleri, dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un “60 gün içerisinde kaldırılacak” açıklamasının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hala kaldırılmadı.

 Van’ın Edremit Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Atıf Çiçekli, 1’inci dereceden sit alanı olan Dilkaya Höyüğü ve Ermeni mezarlığı üzerine geçtiğimiz yıl tuvalet, otopark ve soyunma kabinleri inşa ettirdi. Türkiye ve dünyada tepkilere neden olan olayın HDP Milletvekili Garo Paylan tarafından Meclis gündemine taşınması üzerine dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, açıklama yapmak zorunda kalmıştı.

 Bakan Kurtulmuş yaptığı açıklamada “Edremit’teki kazılarla ilgili Koruma Kurulumuz tarafından, alanda mevcut bulunan yapıların işleme uygun olmadığına, izinsiz uygulamaların kültür varlığı tabakasına zarar vermeden ilgili müze müdürlüğü denetiminde 60 gün içerisinde kaldırılmasına karar verilmiştir. Yani ‘Tuvalet yapıldı’ dediğiniz yerle ilgili, yapılan yapıların kaldırılmasıyla ilgili Koruma Kurulu kararı var” demişti.

 Kayyım Atıf Çiçekli ise, bakanın bu açıklamasına rağmen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, söz konusu bölgede bir Ermeni mezarlığının olmadığını savunup, herhangi bir yapının yıkılmayacağını kaydetmişti.

 İnşa edilen yapıların 60 gün içerisinde kaldırılacağını söyleyen Bakan Kurtulmuş’un açıklamasının üzerinden 1 yıla yakın süre geçmesine rağmen söz konusu yapılar hala yerli yerinde. Koruma Kurulu kararı olmasına rağmen Ermeni mezarlığı üzerine yapılan tuvaletler kaldırılmazken, soyunma kabinleri için inşa edilen yapılar Dilkaya Mahallesi Kadın Taziye Evi olarak kullanılır durumda. (Van/MA)

ÖNCEKİ HABER

'Mardin’de rekor seviyedeki işsizliğin sebebi OHAL ve kayyımlar'

SONRAKİ HABER

ABD’li Bakan: Rusya’yı denizden kapatabiliriz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...