30 Eylül 2018 03:51

Sahte belgeyle hacca götürülen 20 Türkiyeli geri dönemiyor

Bir seyahat acentesinin sahte belge düzenleyerek hacca götürdüğü 20 Türkiye vatandaşının Suudi Arabistan'dan çıkışına izin verilmiyor.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Türkiye’de faaliyet yürüyen kaçak bir seyahat acentesinin Suudi Arabistan merkezli Nasco isimli firmadan davet alınmış gibi sahte belge düzenleyerek 120 Türkiye vatandaşına ticari vize alınmasını sağladığı iddia edildi. Nasco da şirketleri adına sahte belge düzenlendiğini tespit etti ve Suudi yetkililere bildirdi. Kuralsızlığın ortaya çıkması üzerine ticari vize ile hacca giden 120 Türkiye vatandaşından 20’sinin ülkeden çıkışına onay verilmedi.

Hürriyet’ten Burak Coşan’ın haberine göre, hac nedeniyle Suudi Arabistan'a gitmek için bu yıl Türkiye’den yaklaşık 2.1 milyon kişi başvurdu. Çekilen kura sonucunda 80 bin kişi Suudi Arabistan’a gitmeye hak kazandı.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’ne kayıtlı olmayan kaçak bir acente ise hacı adaylarını ‘kuraya sokmadan’ Suudi Arabistan'a gönderdi. Şirketin uyguladığı yöntem ise kurada çıkmamalarına rağmen hacca giden Türkiye vatandaşlarının ülkeye dönüşünde ortaya çıktı. Ticari vize ile ülkeye giriş yapan 120 Türkiye vatandaşından 20’sinin ülkeden çıkışına onay verilmedi.

TİCARİ VİZE İÇİN DAVETİYE GÖNDEREN FİRMA İHBAR ETTİ

Suudi Arabistan’a ticari bir iş yapmak için gidilirken o ülkedeki bir firmadan davet yazısı alınması gerekiyor. Bu davetiye, iş yapacak kişi dışında Türkiye’deki konsolosluğa da gönderiliyor. Kişiler, bu sayede ticari vize alabiliyor. Suudi Arabistan’da faaliyet yürüten Nasco isimli firma bu davetiyeleri sağlıyor.

Yaptığı incelemeler sonucu kendi gönderdiği ‘davet’ yazılarından daha fazla davetiye olduğunu fark eden firma, durumu Suudi yetkililere bildirdi. Suudi yetkililer de ihbar üzerine henüz ülkeden çıkış yapmayan ve sahte davet yazısı ile ticari vize alan Türkiye vatandaşlarının ülkeden çıkışını engelledi. Acentelere gönderilen yazıda da bu Türkiye vatandaşlarının Suudi yetkililere yardımcı olmadığı ve Türkiye’de bu vizelerin alınmasına kimin aracılık ettiği konusunda bilgi vermedikleri için çıkışlarına izin verilmediği bildirildi. (HABER MERKEZİ)

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN…

 

ÖNCEKİ HABER

Elon Musk, Tesla Yönetim Kurulu Başkanlığından istifa edecek

SONRAKİ HABER

Tutuklanan 3. havalimanı işçisinin annesi: Çocuğumla gurur duyuyorum

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...