26 Eylül 2018 06:57

AKP Genel Başkan Yardımcısı: MHP'nin teklifi af düzenlemesi değil

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, MHP'nin gündeme getirdiği af teklifine ilişkin konuştu.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, MHP’nin af teklifine ilişkin açıklamalarda bulundu; teklifin içeriği itibariyle af düzenlemesi olmadığını söyledi. CNN Türk’e konuşan Yazıcı’nın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Gündemimizde af söz konusu değil. MHP geçen seçim öncesi beyannamesinde bu konuları gündeminde almış. O günden bu yana uygun bulduğu zamanlarda bu konuyu dile getirdi. Gerekçelerini oluşturdu ve somut şekle dönüştürdü ve Meclis’e sundular. Ben de bunu okudum değerlendirdim. İçeriği itibariyle bir af değil. Af düzenlemesi değil. Cezaevinde bulunan hükümlü ve tutukların bunların da bir tasnif yapmak suretiyle belli nitelikteki suçları kapsam dışı bırakmak suretiyle infazlarına ilişkin düzenleme içeren bir kanun teklifi.”

‘CUMHURBAŞKANI DÖNÜNCE ELE ALACAĞIZ’

Bu teklif niteliği itibariyle af değil derken, biz “gündemimizde af yok demiştik şimdi bu da af olmadığına göre gündemimize mi girdi” haliyle gündemimize girmiş. Meclis’e getirmiş. Bunu görmezden gelmemiz mümkün değil. Cumhur İttifakı içerisinde yer almış partinin getirdiği teklif. Bugüne kadar edindiğimiz tecrübeler, var olmanın temeli olan adalet algısını gözetmek suretiyle, vatandaş nezdinde oluşacak algıyı dikkate almak, çok yoğun bir şekilde terörle mücadele ederken bu ortamın özelliklerini gözetlemek suretiyle MHP’nin 7 maddeden oluşan teklifini irdeliyoruz. Cumhurbaşkanı döndüğünde bu konuyu daha somut bir şekilde ele alacağız. Teklif üzerinde biz çalışmalar yapıyoruz. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İnternette RTÜK sansürü kabul edildi

SONRAKİ HABER

İnternete sansür yönetmeliği Türkiye'yi sansürde lider ülke yapacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...