25 Eylül 2018 18:20

ÇOMÜ'nün eski rektörü Laçiner'e 9 yıl 4 ay hapis

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin eski rektörü Sedat Laçiner tutuklu yargılandığı 'FETÖ' davasında 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin (ÇOMÜ) bir önceki rektörü Sedat Laçiner, 2 yılı aşkın süredir tutuklu yargılandığı 'FETÖ' davasında 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 'FETÖ' soruşturması kapsamında, 20 Temmuz 2016 tarihinde gözaltına alınan ÇOMÜ eski rektörü Sedat Laçiner, 23 Temmuz günü sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı. Çanakkale E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 2 yıldan bu yana tutuklu bulunan Laçiner'in yargılandığı dava bugün sonuçlandı. Çanakkale 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Sedat Laçiner, avukatı ve yakınları katıldı.

Duruşmada suçsuz olduğunu ifade eden Sedat Laçiner, üzerine atılı bulunan "örgüt üyeliği" reddederek Türkiye için yanlış bir şey yapmadığını söyledi. 'FETÖ' ile hiçbir ilişkisinin bulunmadığını ileri süren Laçiner, üzerine atılı suçlamaları reddederek beraatini talep etti. Laçiner'in avukatı da müvekkilinin beraatini ve tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, Sedat Laçiner'i 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Laçiner'in tutukluluk halinin devamına karar verildi. (Çanakkale/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Bill Cosby, cinsel saldırıdan hapis cezasına çarptırıldı

SONRAKİ HABER

Senegal'de dang humması alarmı: 8 vaka tespit edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...