25 Eylül 2018 10:42

AKP’li ilçe başkanı yanlışlıkla CHP’li vekilden torpil istedi

AKP Darende İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, memuriyet sınavına giren bir yakını için yanlışlıkla CHP’li vekilden torpil istedi.

Fotoğraf: Mesut Karaduman/AA

Paylaş

AKP iktidarı döneminde kamuda sıklıkla yaşanan torpil ve kadrolaşma skandallarına bir yenisi daha eklendi. AKP Darende İlçe Başkanı Süleyman Şimşek, bir yakınının atanması konusunda AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı’dan torpil isteyecekti. Ancak faks numaralarını karıştıran Şimşek’in torpil talebi yanlışlıkla CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’e ulaştı.

Birgün’den Burak Abatay’ın haberine göre, AKP Darende İlçe Başkanı Şimşek, dün yapılan memuriyet sınavı için Trabzon Adliyesi İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı’na iletilmesi üzere Ekrem P. isimli memurun kimlik ve sınav bilgilerini AKP Milletvekili Kahtalı’ya göndermek istedi.

Ancak CHP’li Antmen (0 312 420 22 48) ile AKP’li Kahtalı’nın (0 312 420 22 84) faks numaralarını karıştıran Şimşek, ‘torpil’ belgesini yanlışlıkla Antmen’e iletti.

ANTMEN: YAKININ YOKSA ATAMA YOK

Skandala dair BirGün’e açıklamalarda bulunan CHP Milletvekili Alpay Antmen, “Sınavlarda 90’ın üzerinde almasına rağmen birçok vatandaş işsiz bırakılırken 55,60 alanların yerleştirildiği herkesin malumu olmadı mı?” diye sordu. Antmen, “Maalesef devlet, parti hatta aile devleti haline getirildi. Hepimiz biliyoruz ki Saray’a yakın olmayan, Saray’ın partisine yakın olmayan kimse kamuda iş bulamıyor, hak etmesine rağmen alınmıyor. Türkiye genelinde derece dahi yapsa bir torpili, yakını bulunmadığı için atanmıyor” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TMMOB: Kamu kaynaklarını israf eden projeler durdurulsun

SONRAKİ HABER

Avukat Heval Yıldız Karasu’nun bürosuna saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...