24 Eylül 2018 07:04
Son Güncellenme Tarihi: 25 Eylül 2018 09:59

Ferhat Tunç'a 1 yıl 11 ay hapis cezası verildi

Sanatçı Ferhat Tunç'un 'terör örgütü propagandası' yaptığı gerekçesiyle yargılandığı dava görüldü. Tunç'a 1 yıl 11 ay hapis cezası verildi.

Fotoğraf: Ferhat Tunç

Paylaş

Sanatçı Ferhat Tunç hakkında 'terör örgüt propagandası' suçlamasıyla açılan davanın karar duruşması Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde görüldü. Tunç'a, 1 yıl 11 ay hapis cezası verildi. 

İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 4'üncü celseye, tutuksuz yargılanan sanık Ferhat Tunç avukatı Ercan Kanar ile katıldı.

DHA'nın haberine göre Ferhat Tunç savunmasında, "Ben sanatçıyım. Sanatçı toplumsal değerleri savunan bir aydındır. Sanatın ilkelerine sahip çıkıyorum. Sanatçı koşullara ve iktidara göre hareket etmez. Böyle yapması sanata ihanettir. Sanat ve sanatçılar bir ideolojiye sığdırılamaz. Dünya Özgür Müzik Formunun Türkiye elçisiyim. 2010 yılında Dünya Özgür Müzik Ödülü'ne layık görüldüm. İddianamede niyet okuması yapılmıştır. Kobani sürecini yakından takip eden bir sanatçıyım. Son albümüm Kobani ismini taşıyor" dedi.

Suçlamaların önyargılı olduğunu ifade eden Tunç "Ne yaptıysam sanatçı duyarlılığıma sığınarak yaptım. Pişman değilim" dedi. Tunç, "Bir beraat kararı çıkarsa bu ifade özgürlüğü ve demokrasi açısından önem arz edecektir. Suç işlediğimi düşünmüyorum" diyerek beraatini talep etti. 

Mahkeme, Ferhat Tunç'a "PKK, KCK, YPG ve YPJ”nin propagandasını yaptığı gerekçesiyle 1 yıl 11 ay 12 gün hapis cezası verdi. Mahkeme, Tunç'un farklı illerde ertelenen davalarına ilişkin bu kararın tebliğ edilmesine de hükmetti. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

'Krizin faturasını işçi ve emekçiler değil, yaratanlar ödesin'

SONRAKİ HABER

Gazze’deki BM kurumlarında grev

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...