23 Eylül 2018 06:08

Şaban Dişli'nin Hollanda Büyükelçiliği'ne getirilmesi Resmi Gazete'de

Şaban Dişli'nin Hollanda Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak atanması kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Fotoğraflar: Pixabay

Paylaş

Hollanda büyükelçiliğine atama yapılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, Hollanda nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Şaban Dişli atandı.

Türkiye ile Hollanda arasındaki gerilimin fiilen son bulmasının ardından, Lahey Büyükelçisi olarak eski AKP Milletvekili Şaban Dişli atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başdanışmanı görevini yürüten Şaban Dişli’nin kardeşi Mehmet Dişli ‘FETÖ’ sanığı olarak tutuklu yargılanıyor. Şaban Dişli ise görevinden istifa etmişti.

NE OLMUŞTU?

Hollanda, Türkiye hükümet yetkililerinin 16 Nisan’daki anayasa referandumu öncesinde ülkede propaganda yapmasına izin verilmeyeceğini duyurarak, önceden planlanan bir dizi etkinliği iptal etmişti. Hollanda hükümeti ülkedeki Türkiye kökenlilerin bölünmemesi gerekçesiyle böyle bir karar aldığını belirtirken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ziyareti de iptal edilmişti.

Anayasa referandumu öncesinde Hollanda’da yaşayan Türkiyelilerle bir araya gelmek için mart ayında Rotterdam’a giden ancak burada “istenmeyen kişi” ilan edilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Kaya ise bu süreçte kara yoluyla Hollanda’ya girmeye çalışmış ancak buna izin verilmeyince iki ülke arasındaki kriz açığa çıkmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eski HDP Milletvekili İbrahim Ayhan Urfa'da toprağa verildi

SONRAKİ HABER

Bartın'da hastane inşaatında göçük: 1 ölü, 1 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...