22 Eylül 2018 14:49

Gazeteci Alican Uludağ'a 'rahip Brunson' soruşturması

Cumhuriyet muhabiri Alican Uludağ hakkında Rahip Brunson’la ilgili ‘Tutan da bırakan da yargı mı, devlet mi?’ haberi nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhuriyet gazetesinin yargı muhabiri Alican Uludağ hakkında ABD ile Türkiye arasında krize neden olan ve İzmir’de ev hapsinde tutulan ABD’li rahip Andrew Brunson’la ilgili kaleme aldığı “Bir tahliyenin yargısal analizi: Tutan da bırakan da yargı mı, devlet mi?​” başlıklı haberinde “Türkiye Cumhuriyeti devletini ve devletin kurum ve organlarını aşağıladığı” iddiasıyla soruşturma açıldı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler’in (RFS) Türkçe resmi Twitter hesabından, İzmir’de ev hapsinde tutulan ABD’li rahip Andrew Brunson haberi nedeniyle Cumhuriyet gazetesinin yargı muhabiri Alican Uludağ hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 301. Maddesi çerçevesinde soruşturma başlatıldığı  duyuruldu.

Konuya ilişkin RFS'nin Twitter hesabından yapılan açıklama şöyle:
“İstanbul Basın Savcılığı, ABD’li Rahip Brunson’un ev hapsi şartıyla tahliye edilmesinin ‘yargının değil siyasetin insiyatifi’ olduğunu yazan gazeteci Alican Uludağ hakkında ‘yargı organları aşağılamak’tan soruşturma başlattı. Cumhuriyet gazetesi muhabiri haftaya ifade verecek.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AYM, 6 yılda 2 bin 879 hak ihlali kararı verdi

SONRAKİ HABER

MHP'li Yalçın'dan AKP Sözcüsü’ne yerel seçim yanıtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...