21 Eylül 2018 07:17

Aydın’ın JES’e karşı çıkan köylüler Aydın’a alınmıyor!

JES karşıtı mücadele veren Aydın'ın Kızılcaköylüleri, Vali ile görüşmek için Aydın'a gitmek istedi, jandarma izin vermedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Özer AKDEMİR
İzmir

Bir ayı aşkın bir süredir arazilerinde yapılmak istenen JES’e karşı direnen Aydın Efeler ilçesine bağlı Kızılcaköylüler Aydın iline giremiyor! Aydın Valisi ile görüşmek isteyen Kızılcaköylüler polis tarafından kentin girişinde durduruldu. 

KÖYLÜ KADINLAR HALK GÜNÜNDE VALİ İLE GÖRÜŞMEK İSTEDİ

Edindiğimiz bilgilere göre bir otobüs Kızılcaköylü kadın, valiliğin halk gününde Vali ile görüşmek üzere yola çıktı. Sabah saatlerinde Aydın kent girişinde durdurulan köylülere polis kimlik kontrolü uygulaması yapılacağını söyledi. Bir otobüs dolusu çevik kuvvet polisinin geldiği olay yerinde uzun süre kimlik kontrolü için bekletilen kadınların kente yürümelerine de polis izin vermiyor. 

JES TARIM ARAZİSİNDE İÇME SUYU BARAJINA KOMŞU!

Kızılcaköylüler birinci sınıf tarım arazilerinin ortasında yapılmak istenen JES’e karşı uzun zamandır direniyorlar. Köy meydanına kurdukları çadırlarla JES nöbeti tutan köylülerin çadırları geçtiğimiz günlerde jandarma tarafından yıkılmış, köylüler çadırları tekrar kurmuştu. JES yapılmak istenen bölge Aydın’ın içme suyunu sağlayan İkizdere barajına birkaç kilometre uzaklıkta. Projeye göre 5 köye 120 jeotermal kuyusu açılması planlanıyor. Aydın Valiliği geçtiğimiz günlerde söz konusu JES kuyu ve sondajları için ÇED sürecinin başlamasına onay vermişti. 

ÖNCEKİ HABER

Urfa'da iş kuyruğu: 2 bin kişilik geçici işe 6 bin kişi başvurdu

SONRAKİ HABER

Panzerin iki kardeşi ezdiği olayın davasında keşif tutanağı tutuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...