19 Eylül 2018 22:59

Anadolu liselerinde ikili eğitim çilesi

Ankara’da bazı anadolu liselerinde ikili eğitime geçildi. Sabahçılar 7.00’de derse başlıyor, öğleciler 20.00’de okuldan çıkıyor.

Fotoğraf: Google Street View

Paylaş

Burcu YILDIRIM
Ankara

Ankara’da bazı anadolu liselerine kayıtlar fazla olunca sabah ve öğle olmak üzere ikili eğitime geçildi. Sabahçıların saat 7.00’de derse başlaması, öğlecilerin saat 20.00’de okuldan çıkması öğrenci, öğretmen ve velilerin tepkisine neden oldu. Bazı veliler liseye giden çocukları için akşamları okul çıkışına gelmek zorunda kaldı. İlçe milli eğitim müdürü ile yaptıkları görüşmeden sonuç alamadıklarını belirten Eğitim Sen Ankara 4 No’lu Şube Başkanı Gülhan Şimşek, az öğrencisi olan imam hatip ve meslek liselerinin birleşmesinin bina sorununu çözebileceğini dile getirdi. Şimşek, imam hatip veya meslek lisesine gitmek istemeyen öğrencilerin adeta cezalandırıldığını söyledi.

Öğrencilerin fazla olması sebebiyle Etimesgut’ta Ufuk Arslan Anadolu Lisesi, Sincan’da İbn-i Sına Anadolu Lisesi, Fatih Anadolu Lisesi, Sincan Anadolu Lisesi ikili eğitime geçmesi birçok sorunu da beraberinde getirdi. Öte yandan blok derslerin yapılacak olmasıyla teneffüslerin kısalacağını belirtiliyor.

‘OKULA GEÇ KALIYORUZ’

Ufuk Aslan Anadolu Lisesi’nde ismini vermek istemeyen bir öğrenci, ikili sistem nedeniyle herkesin sabah derslere geç kaldığını söyledi. Akşam 20.10’da dersin bittiğini akataran öğrenci, 9. sınıfların çok kalabalık oldukları için öğlenci, diğerlerinin ise sabahçı olduğunu dile getirdi. Öğrenci, “Şimdi şikayetçi olmayanlar bile emin olun kışın şikayetçi olacaklar. Çünkü hem soğuğu hem de erken kararan havayı düşündüğümüzde ne olacak bilmiyorum. Ortaokulda kaloriferler yanmıyordu, burada yanacak mı emin değilim. Sadece öğle yemeği için en azından 40 dakika vardı, artık o da olmayacak” dedi.

‘LABORATVUARLAR SINIF OLDU’

Eğitim Sen Ankara 4 No’lu Şube Başkanı Gülhan Şimşek, bu yıl anadolu liselerine yığılma olduğu için Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu okullarda ikili eğitime geçtiğini söyledi. Şimşek, “Ufuk Arslan Anadolu Lisesi 980, İbn-i Sina Anadolu Lisesi 600, Fatih Anadolu Lisesi 680, Sincan Anadolu Lisesi 715 civarında öğrenciyi 9. sınıfa kaydetmiştir. Etimesgut ve Sincan’ın birçok farklı, uzak, yakın mahallesinden öğrenciler bu okullara adeta yığılmıştır.  MEB bu uygulamasıyla her öğrencinin kendi mahallesinde okula gideceği savını da çürütmüştür. Veliler bu eğitim öğretim döneminde servis ücreti yüküyle karşı karşıya kalacaktır” diye konuştu. İkili eğitime geçen okulların laboratuar ve resim dersliklerini de sınıfa çevirdiğini aktaran Şimşek, sendika olarak Etimesgut ilçe milli eğitim müdürü ile yaptıkları bir görüşmede de çözüm bulunamadığını söyledi.

‘İMAM HATİPLER BİRLEŞTİRİLMELİ’

Öte yandan kız meslek programı uygulayan, Satı Kadın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Hayriye Ethem Turhanlı MTAL ve Fatma Hacı Hüseyin Akgül MTAL’nin toplam 410 öğrenciyi 9. sınıfa kayıt ettiğini kaydeden Şimşek, Etimesgut ilçesinde kız Meslek Lisesi programı uygulayan bir veya iki okulun Anadolu Lisesi’ne dönüştürülerek öğrencilerin ve velilerin çilesinin bitirilebileceğini dile getirdi. Aynı şekilde, Etimesgut Okan Koç İmam Hatip Lisesi ve Nene Hatun Kız İmam Hatip Lisesinin 9. sınıf öğrenci kayıtlarının toplam 150 olduğunu ifade eden Şimşek, “Bu okullar birleştirildiğinde Etimesgut’ta ikili eğitim sorunu ortadan kalkacaktır” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Milli Eğitim Bakanı: Öğretmen açığı 117 bin 403

SONRAKİ HABER

Kocaeli İSİG Meclisi: Tutuklanan işçiler serbest bırakılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...