19 Eylül 2018 14:43

‘Yardım çabası yargılanmamalı’

Sağlık örgütleri, Cizre’de sokağa çıkma yasağı ilan edildiği dönemde verdikleri sağlık hizmeti nedeniyle yargılanan sağlıkçılar için açıklama yaptı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

TTB, TDB, SES, DEV-SAĞLIK İŞ ve TÜMRAD-DER, 2016 yılında Cizre’de sokağa çıkma yasakları sürerken sığındıkları bodrumlarda sağlık hizmetine ihtiyaç duyan insanlara yardım götürmek üzere ambulansla yola çıkan ve engellenen sağlık çalışanları hakkında açılan davanın 28 Eylül’de görülecek ilk duruşması öncesi ortak basın toplantısı düzenledi.

TTB Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantı da basın metnini TTB Merkez Konsey Başkanı Sinan Adıyaman okudu. Adıyaman, 2016 yılında Cizre’de sokağa çıkma yasakları sırasında bodrumlara sığınan insanlara sağlık hizmeti sunmak için giden sağlık emekçilerinin 28 Eylül’de Mardin’de yargılanacaklarını hatırlatarak, “Cizre’de sokağa çıkma yasağı ve çatışma nedeniyle sığındıkları bodrumlarda yaralı, aç, susuz kalmış insanların yardım çığlıklarına duyarsız kalamadığı için on dört sağlık çalışanı  bir ambulansla yola çıktı. Ama yardım etmeleri engellendi ve sonuç olarak yüzlerce kişinin ölmesine tanık olduğumuz günler yaşandı” diye belirtti. Adıyaman, duruşma gününe dayanışma çağrısı yaparak, şunları dile getirdi: “Biz mesleki sorumlulukların yerine getirilmesini, mesleki özerkliği korumayı, mesleği insan yaşamını ve hastaların haklarını koruyarak yerine getirme ilkelerini savunan, koruyan, sağlık meslek birlikleri ve örgütleri olarak mesleklerinin gereğini yerine getiren sağlık çalışanlarının yargılanmalarını mesleki ilkelerimize aykırı buluyoruz. Sağlık çalışanının ihtiyacı olana yardım etme çabası yargılanmamalıdır.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kamptan çıkarılan Êzidîler zor günler geçiriyor

SONRAKİ HABER

Putin ile Merkel görüşmesi: Gündem Suriye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...