19 Eylül 2018 13:47
Son Güncellenme Tarihi: 19 Eylül 2018 13:57

Cargill işçilerinin oturma eylemi sürüyor

Tekgıda-İş Sendikasında örgütlendikleri için işten atılan Cargill işçilerinin dün genel müdürlük binası önüne taşınan direnişi sürüyor.

Paylaş

Tekgıda-İş Sendikasında örgütlendikleri için işten atılan ve Bursa’dan İstanbul’a yürüyerek firmanın genel müdürlüğünün bulunduğu Palladium Tower’ın önüne gelen Cargill işçilerinin oturma eylemi sürüyor. 157 gün önce işten atılan Cargill işçilerinin, Genel Müdürlük önündeki ‘Atılan işçiler geri alınsın’ talebiyle sürdürdüğü oturma eylemi cuma günü sona erecek.

Cargill önünde gece konaklamasına ise emniyet tarafından izin verilmediğini aktaran Cargill işçileri, “Kalan zamanımızı gözaltında geçirmeye sebebiyet vermemek için direnişimize bu şekilde devam edeceğiz” dedi.

Gün içerisinde direniş alanına gelen polisler, müziğin sesinin kısılmasını istedi. Bu durumu sosyal medyadan paylaşan işçiler, "Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir ülkedir özlemimiz. İşten atılan işçileri niye attın diye işverene sormalıdır devlet işçiye müziğin sesini kıs dememelidir" diyerek tepki gösterdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bornova'da taş ocakları, yerleşim yerlerini tehdit ediyor

SONRAKİ HABER

HDP'li Ayhan Bilgen, kağıt krizinde Albayraklar etkisini sordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...