18 Eylül 2018 09:52
Son Güncellenme Tarihi: 18 Eylül 2018 11:50

Çanakkale'de termik santralde patlama: 6 işçi hastaneye kaldırıldı

Çanakkale'de ODAŞ Elektrik tarafından işletilen Çan-2 Termik Santrali'nde patlama meydana geldi. 6 işçi hastaneye kaldırıldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Çanakkale'nin Çan ilçesinde yeni devreye alınan Çan-2 Termik Santrali'nde kömürlerin depolandığı bölümde çıkan yangınla birlikte patlama meydana geldi. Yangın söndürülürken, müdahale sırasında gazdan etkilenen 6 işçi hastaneye kaldırıldı.

ODAŞ Elektrik Üretim A.Ş. tarafından işletilen 330 Megavat kurulu güce sahip termik santralde, kömür depolanan bölümde kömürlerin tutuşmasıyla yangın çıktı. Gaz sıkışması sonucu yaşanan patlamanın ardından bölgeye kurtarma ekipleri ve jandarma ekipleri sevk edildi. Alevlere müdahale eden ekipler yangını söndürdü. Yangına müdahale sırasında gazdan etkilenen 6 işçi ise kontrol amaçlı hastanelere kaldırıldı.

Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Çan ODAŞ Termik Santrali'nde, kömür depolanan yerde (Kömür Bunkeri) kömür kendi kendine tutuşarak bir yangın meydana getirmiştir. Gaz sıkışması dolayısı ile patlama meydana gelmiştir. Ancak patlamadan kaynaklı bir zarar yoktur. Olaya müdahaleye giden 6 işçi gazdan etkilenerek, kontrol amaçlı 112 ekiplerince hastahaneye kaldırılmıştır. Yangında alevli kısım söndürülmüş ve soğutma çalışmaları devam etmekte. Çan Belediyesi İtfaiyesi ve ekiplerimiz tedbir amaçlı olay bölgesinde beklemektedir'' denildi.

KAYMAKAMLIK: YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Çan Kaykamlığı da konuya ilişkin açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"İlçemizde faaliyette bulunan ODAŞ Çan- 2 Termik Santrali'nde kömür depolama sahasında yangın çıkmıştır. Yangın soucunda 6 işçi dumandan etkilenme ihtimaline karşın, tedbiren Çan Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. İşçilerin ayakta tedavisi yapılmış olup, sağlık durumları iyidir. Yangın söndürülmüş ve soğutma çalışmaları devam etmektedir.”

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA

ODAŞ Elektrik Üretim A.Ş. de patlama ve yangınla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Çanakkale’nin Çan ilçesinde 340 MW kurulu gücüne sahip Çan-2 Termik Santrali'nde bugün çıkan yangına derhal müdahale edilmiş ve yangın söndürülmüştür. Dumandan etkilenen dört kişiye gerekli müdahale yapılmıştır. Tüm önlemlerin alındığı ve durumun kontrol altında olduğu kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi. (Çanakkale/DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

'Köle değiliz' diyerek eylem yapan 24 havalimanı işçisi tutuklandı

SONRAKİ HABER

Çevrimkaya Kalesi taş ocağı olmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...