17 Eylül 2018 10:10

Turkuvaz Medya'nın gökdelen inşaatında işçilerin ücretleri ödenmedi

Sabah, ATV, A Haber ve Takvim'in sahibi olan Turkuvaz Medya Grubu'na ait gökdelenlerin inşaatında çalışan işçiler ödenmeyen ücretlerini istiyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul 5. Levent’te bulunan ve Sabah, ATV, A Haber ve Takvim'in sahibi olan Turkuvaz Medya Grubu'na ait binanın inşaatında çalışan 15 işçi, ücretlerinin ödenmediğini söyledi. Sarıkoç Holdinge bağlı Koç Elektrik A.Ş ile kişi başı aylık 3 bin liraya anlaştıklarını söyleyen işçiler, haziran ve temmuz aylarında kendilerine yalnızca asgari ücret tutarında ücret yatırıldığını, ağustos ayında ise hiç para yatırılmadığını belirtti.

Alacaklarını istemek için bugün inşaat alanına giden işçiler, firma yetkililerinin ücretlerin ödenmeyeceğine ilişkin bilgi verdiğini aktardı. İşçiler, “Üç ay çalıştık, çıkışımızı verdiler ama ücretlerimizi yatırmadılar. Haziran ve temmuz aylarında asgari ücret kadarını bankaya yatırdılar, gerisini de elden vereceklerdi. Ağustos ayında ise hiçbir şey yatırmadılar. Biz de binaya girip yaptığımız işleri sökmeye başladık şu an. Polis çağırdılar, bekliyoruz” dedi.

300 BİN METREKARE ÜZERİNE İKİ KULE

Bünyesinde Sabah, ATV, A Haber, Takvim, Fotomaç ile birçok dergi ve radyo grubunu bulunduran Turkuvaz Medya’ya ait iki gökdelenin inşaatı, toplamda 300 bin metrekare kapalı alan üzerine yapılıyor. Turkuvaz Medya Center’da ayrıca matbaa ve televizyon stüdyoları da yer alacak. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

TCDD’nin personel sayısı 15 yılda 3’te 2 azaldı

SONRAKİ HABER

Arzu Çerkezoğlu: Asgari ücret için mücadele hattını belirleyeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...