16 Eylül 2018 16:20
Son Güncellenme Tarihi: 16 Eylül 2018 18:37

Köln’de 12 bin kişi ırkçılığa karşı sokağa çıktı

Almanya’da yaklaşık 12 bin kişi yürüyüş düzenleyerek ‘Göç bütün sorunların anasıdır’ diyen İçişleri Bakanı Horst Seehofer'i protesto etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Almanya’nın Köln kentinde bir araya gelen 12 bin kişi sığınmacılara karşı ırkçı saldırıları protesto etti. Göçmenlerin kentin parçası olduğu vurgulanan ve ‘Köln duruşunu gösteriyor’ sloganı altında bir araya gelen 100 kadar örgüt ve kurumun çağrısıyla yapılan eylemde “Köln renklidir renkli kalacak” denildi. Tarihi Dom Kilisesi önünde kurulan sahnede Köln Yuvarlak Masa adına Wolfgang van Dawen’in konuşmasıyla başlayan eylemde Akdeniz’deki ölümler protesto edildi. “Sınırlar ülkeler arasında değil zenginlerle yoksullar arasındadır”, “Herkese yetecek kadar Köln birası var”, “Sevgi nefretten güçlüdür” şeklinde döviz ve pankartlar taşındı.

Değişik konuşmaların ardından Dom Kilisesi yanındaki Roncalli Meydanı’ndan Heumarkt Alanına kadar yürüyüş düzenlendi. SPD, Yeşiller, Sol Parti, sendikalar, DİDF ve çeşitli örgütler pankart ve dövizleriyle yürüyüşteki yerini aldı.

Daha sonra yapılan mitingde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Henriette Raker, “Nasıl ki Ren Nehti Köln’e ait ise göçmenler de artık bu kente ait. Göçmenlerin olmadığı bir Köln düşünemiyorum. Zor durumda olan sığınmacıların sırtından aşırı sağ popülistlerin güç toplamasına izin vermeyeceğiz. Savaştan, yoksulluktan kaçan insanları suistimal edemezler. Göç bütün sorunların anası değil bir şanstır” dedi.

Ardından eylemin gerçekleşmesinde katkısı olan kurum ve kişiler kısa birer konuşma yaptı. Eylem değişik müzik gruplarının söylediği ırkçılığa karşı şarkılarla son buldu.

Köln’de antifaşistler 29 Eylül günü bir gösteri daha yapacaklar. Breslauer Meydanı’nda yapılması planlanan eylemde, aynı gün Köln’e gelecek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da protesto edileceği açıklandı. (Köln/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hayvan hakları savunucuları Adalar’da eylem yaptı

SONRAKİ HABER

CSUN’da 200’ü aşkın işçi işten atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...