11 Eylül 2018 23:20

Diyarbakır'da sağlıkçılardan iş yavaşlatma eylemi

Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde, sağlık emekçilerinin döner sermaye paralarının kesileceği iddiası üzerine emekçiler iş yavaşlattı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Diyarbakır’da Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde sağlık emekçilerinin döner sermaye paralarının kesileceği iddia edildi. Hastane yetkilileri tarafından sağlıkçılara iletilen söz konusu durumun düzeltilmesi için emekçilerin iş yavaşlatma eylemi yaptığı bildirildi.

Diyarbakır’da Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde sağlık emekçilerinin döner sermaye paralarının kesileceği iddia edildi. Söz konusu durum hastane yetkilileri tarafından iletilirken, durumun hastanenin daha önce bağlı olduğu Gaziyaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinden ayrılması üzerine gerçekleştiği belirtiliyor. Konuya dair Evrensel’e konuşan Türk Tabipleri Birliği Diyarbakır Şube Başkanı Mehmet Şerif Demir, yaşanan duruma dair hastane yetkileri ile görüşeceklerini söyledi.

PERFORMANS SİSTEMİNİN SONUCU

Daha önce bağlı olduğu hastaneye göre basamak sayısının düşmesinden kaynaklı döner sermayede düşüklük olduğunu belirten Demir, “Döner sermaye düşüklüğünden kaynaklı hekimlerde bu ay çok düşük para verilecekmiş gibi bir durum var. Bu durumdan dolayı da hekimler sadece randevulu hastalara bakacaklarını söylediler. Genel anlamda son dönemde sağlıkta dönüşüm politikaları ile performans sisteminin getirdiği bir durumdur maalesef. Sen sağlık çalışanlarını performans ile çalıştırırsan böyle bir noktaya getirirsin. Bugünde ekonomik krizden ve kriterlerden kaynaklı bunu ödemediğinde de sağlık çalışanlarının maaşından kesmek zorunda kalıyor. Ortada hem vatandaş hem de çalışan emekçiler mağdur oluyor. Ne yazık ki giderek de artıyor” dedi.

BASAMAK DÜŞMESİ ETKİLİYOR

Yaşanan durum üzerine Evrensel’in ulaştığı Hastanenin İdare Mali İşler Müdürü Taceddin, döner sermaye kesintilerinin ayın 15’inde maaşların yatmasıyla belli olacağını ifade ederek, “Hastane araştırma hastanesine bağlı iken 3. basamaktık. Onlardan ayrılınca ayrı bir hastane olduk, 2. basamağa düştük. Bu da geliri de gideri de etkiliyor” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Emek Bayramı 2018: ABD işçi sınıfı artan saldırıya karşı örgütleniyor

SONRAKİ HABER

LC Waikiki mağaza ve depo işçileri: Geçinebilecek ücret istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...