11 Eylül 2018 13:46

CHP’li Emir: Saray’ın ne kadarı yerli ne kadarı milli?

CHP'li Murat Emir, menü tartışmalarıyla gündeme gelen Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın 'ne kadarı yerli ne kadarı milli?' sorusunu Fuat Oktay'a sordu.

Fotoğraf: Ex13/Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Dr. Murat Emir, Cumhurbaşkanlığı Sarayın inşasında kullanılan hangi malzemelerin nereden ithal edildiğini, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu.

Murat Emir TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde; iktidarın tüm yerli ve milli söylemlerine rağmen makam araçlarından, Saray resepsiyonlarında ikram edilen yiyecek ve içeceklere kadar her alanda yabancı ürün kullanımının tam gaz devam ettiğini ifade etti.

Rishab Marbles isimli Hindistan menşeli bir firmanın kendi tanıtımında, Cumhurbaşkanlığı Sarayında kullanılan mermerleri referans olarak kullandığını hatırlatan Emir; başta Afyon mermerimiz olmak üzere, ülkemizin dört bir yanında üretilen mermerlerimizi tüm dünyaya ihraç ettiğimiz halde, Saray’da neden kendi mermerimizin kullanılmadığını sordu.

Sarayın yapımında ithal ürün kullanımının sadece mermerle sınırlı kalmadığını, çatı sistemleri ve bahçede kullanılan ağaçların dahi ithal edildiğini belirten Emir; “bunun neresi milli duruş” diye sordu.

CHP Ankara Milletvekili Dr Murat Emir aşağıdaki soruları önergesine taşıdı:

- Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın iç mimarisinde döşenen yeşil mermerlerin Hindistan’dan ithal edildiği iddiaları doğru mudur? Doğruysa bu mermerler için ne kadar ödeme yapılmıştır?

- Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın bahçesindeki ağaçların bir kısmının ve Sarayın çatı sisteminin yurt dışından getirildiği iddiaları doğru mudur? Doğruysa bu ağaçlar ve çatı sistemleri için ne kadar ödeme yapılmıştır?

- Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşa edilirken, başka hangi malzeme ve ürünler ithal edilmiştir? Bunlar için toplam ne kadar ödeme yapılmıştır? (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Yardım kuruluşlarına hayvan ithalatı neyin nesi?

SONRAKİ HABER

Çocuğunuzu okula 6 adımda hazırlayın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...